2015-06-18

Solleröloppet imorgon

Hej igen!

Det blev ingen träning igår heller. Två raka vilodagar var väl inte vad jag planerat, men lite återhämtning är väl aldrig fel? Idag blir det i alla fall ett bra väckningspass och sedan är jag redo för det klassiska Solleröloppet imorgon. Det blir den 81:a upplagan av tävlingen och jag har många bra minnen härifrån. Det är ju bland annat på Solleröloppet och Soldvarvi som jag haft mitt livs överlägset bästa form.

Starten för herreliten går 08:30, kan tyckas tidigt kanske, men övriga klasser har redan startat då. En tidig start gör mig ingenting, snarare har jag nog en fördel där jämfört med en del andra elitcyklister.
Banan vi ska köra mäter 180 kilometer och vi börjar med en vända upp för Gesundabacken för att sedan åka till Mora och vidare ut på riks-70:an. Vi tar oss sedan till Orsa via Våmhus och väl i Orsa blir det tre rejäla backar innan vi tar turistvägen till Mora. I fjol var det ju vägarbeten där som tvingade arrangören att i sista stund dra om banan. Efter Mora så åker vi tillbaka till cykelön och avslutar det hela med två varv på SM-banan.

I herrelit är vi 66 anmälda cyklister där CK Hymer lyckats skrapa ihop hela 12 gubbar! Det numerärt absolut största laget. Andra lag på plats är Borlänge (7 cyklister), CK Valhall (7), Falu CK (4), Göteborg CT (6), Motala AIF (8), Södertälje CK (4) och Upsala CK (5).
Bland favoriterna hittar vi Uppsalas fransman, Pierre Moncorgé, Södertäljes Patrik Morén, Motalas Johan Landström och Christofer Stevenson. CK Hymer har ett gäng kort att spela där Mikiver och Södergrann vet hur man vinner och i Borlänge CK återfinns inte mindre än tre tidigare segrare i Michael Stevenson, Magnus Darvell och Christoffer Kvist.

Vädret ser faktiskt ut att bli helt okej med tanke på att det är midsommar och Sollerön. Prognosen säger molnigt och ett tiotal grader med möjlighet till några droppar regn mot slutet av tävlingen.

För oss från Dalarna så är tävlingarna på Sollerön några av årets absolut viktigaste tävlingar. Det ska bli skitkul att tävla här igen och det ska också bli kul med årets första landsvägstävling för min egen del. Gissar att det finns lite att slipa på inför nästa veckas svenska mästerskap och för min del blir det också några välbehövliga timmar i sadeln.

Den enda tävling som jag tycker att för stora nummerlappar är okej. Dom gula nummerlapparna har varit med i hur många år som helst.

Klassiska pepp-låten!

2 kommentarer: