Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-08

Fredrik Kessiakoff i rödprickiga bergatröjan

Bra kört på Touren idag, KRISTOFFER Kessiakoff: http://www.svtplay.se/video/175805/8-7-19-00 (ni måste spola förbi all fotboll och lerduvsskytte, cyklingen visas efter ca 25:30 av Sportnytts 27 minuter långa sändning. Om vi bortser från SVT:s okunskap och TV4:s minimala uppmärksamhet så är det en glädjens dag för svensk cykelsport.

Jag stod upp framför TV:n sista 25 kilometrarna och hejade. Var mer nervös idag än jag brukar vara inför egna tävlingar. Det var så fantastiskt spännande att se Fredriks prestation. Det började redan när första utbrytningen inte hade någon Astanacyklist med och Fredrik tog spets i klungan och hämtade in dom. En stund senare var han med i utbrytning och var hela tiden aktiv för att dom skulle få den där luckan som krävs. Till slut gick han iväg solo.. Vann ett bergspris samt spurtpriset och vi började förstå att han också kunde köra till sig bergatröjan. Mot slutet var hoppet stort för en etappseger men den unge franske supertalangen Pinot hade haft en bra resa i utbrytargruppen och satte fart efter svensken. I sista backen med ca:500 meter kvar till toppen kom Pinot ikapp och förbi Fredrik. En heroisk insats av dem bägge två och Fredrik kanske kunde komma ikapp utför? Det skiljde ju bara några sekunder... Fredrik är nästan ikapp när han felbedömer en sväng, får sladd och åker av vägbanan. Han räddar ändå situationen bra, men farten är borta och nere på platten är Pinot fräschare. Gruppen med favoriterna hade satt en jäkla fart i sista backen och kommer ikapp Fredrik som slutar 12:a på etappen. Pinot håller undan och vinner, endast 22 år gammal, en bergsetapp i Le Tour de France. Froome som hade bergatröjan på etappen tar lyckligtvis (för Fredrik och hans fans) inga poäng och Fredrik belönas därför med den rödprickiga bergatröjan. Den enda svensk som haft den tröjan tidigare var Sven-Åke Nilsson 1980!
Läste på Twitter att Fredrik tänker försöka försvara tröjan och det ser jag fram emot.
För er som missade etappen och vill se den igen så finns den här: http://cyclingtorrents.nl/browse.php
Så jäkla härligt kört av Fredrik Kessiakoff idag. Precis vad jag önskade och hoppades på i blogginlägget från i morse. Gå nu in på hans blogg, läs om hans cykeläventyr och gratulera honom http://www.kessiakoff.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar