2016-12-28

Mina dubbdäck


Hej och godmorgon!

Här hemma ser det ut att bli ännu en solig dag och temperaturen bjuder på några minusgrader. På senaste tiden så har jag fått några frågor kring vad jag åker med för dubbdäck och det är ett par Suomi Tyres Gazza Extreme 294. Ganska många dubbar (294 per däck) alltså och ett glest mönster. Perfekt för snö och is, men dom rullar inte direkt lätt. När jag köpte dom så ville jag ha något att leka på vintriga stigar och skoterspår med, det fick gå lite tungt på vägarna helt enkelt. Det funkar ju bra om man är stark, så nu lär jag väl försöka bli det också. Har man vägen som främsta träningsarena och kör i grupp med starkare cyklister så kanske man ska kika på något mer lättrullat och med färre dubb. Vill man istället ha ett dubbdäck med lite klös i så är detta rätt val. Det är mitt tredje par Suomi-däck och alla har hållit jättebra. Dom första var till min MTB och dom höll i 6 år. Dom andra köpte jag till min cross -07. Dessa som jag har nu köpte jag förra vintern för 1998:- från Cyclecomponents (som nu är uppköpta av Cykelkraft).

Dubbdäck är inte bara trögrullade, dom är också väldigt tunga. Men jag kör hellre säkert än att chansa med tanke på hur vägarna kan se ut här om vintrarna. Hur gör ni, kör ni dubbat eller inte och vart bor ni någonstans?

4 kommentarer:

 1. Schwalbe ice spiker pro. Cykla runt med cykelcrossen förra vintern och var livrädd på kurviga och isiga vägar, så satsa på en billig mtb med dessa dubbdäck. Men tyvärr i Norrköping har dom ej behövts så mycke ännu. Funderar på att slänga på mina dubbisar på min nya cykelcross.

  SvaraRadera
 2. Just nu har jag tyvärr ingen cykel att sätta mina dubbdäck på så tills det blir snö istället för blankis så är vintercyklingen i princip inställd. :( Här i Östersund är Schwalbe Ice Spiker PRO (402 dubb i 29") nästan allenarådande bland MTB-cyklisterna. Rullar ändå rätt lätt tack vare en vikt på endast ~900 gram. Så länge det finns att tillgå kommer jag inte att köra på något annat dubbdäck. :)

  SvaraRadera
 3. Alltid Ice Spiker Pro Evo Liteskin i likhet med alla här i Jakobstad. Nokian är säkert bra men ISP är lättare och har bättre rull och "känsla". Men köp just Evo Liteskin-versionen. De har vassare dubbar.

  SvaraRadera
 4. Ice spiker Pro, inte så fasligt tungrullade, men öronbedövande ljud på ren asfalt, blir ganska less efter 15mil. (Västerås)

  SvaraRadera