Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-05-26

Falun fick skid-VM 2027 och jag har kört en tidig morgonrunda!


Hej och god morgon! 

Nu har jag ätit en rejäl andrafrukost eller tidig lunch, beror lite på hur man ser det. I morse ringde klockan nämligen 04:45 så jag har hunnit med en del redan. Det började med Le Peloton klockan 6 och när vi var klara med det så körde jag en egen skarv för att få ihop över tre timmar. 

Peloton gick ganska bra idag. Hade inga bra ben alls igår så jag var lite rädd att det skulle bli supertufft idag men det gick helt klart över förväntan. På sista sträckan så blev det lite för mycket med fartökningarna i slutet på gruset och jag fick finna mig i att släppa iväg dagens två starkaste cyklister. Hamnade istället i en andragrupp där vi fick upp ett bra driv och närmade oss duon. Tyvärr fick jag vika ner mig på slutet. 

Totalt var vi nog sexton cyklister på plats trots friska 6-7 grader på morgonen. Kul att så många vill vara med och gasa! För segmenten hade jag 338, 317 och 305 watt i snitt. Sträckorna var ca: 6, 11 och 21 minuter långa. 

När övriga stannade för fika så tackade jag för mig och rullade vidare. Det blev Gamla Leksandsvägen till Smedsbo-Rexbo-gruset till Sågmyra-Bjursås-Grycksbo och hem. I början så var det givetvis jobbigt efter dom hårda intervallerna som hade satt sig i benen, men efter en stund så blev det lite lättare igen och därefter så gick passet bra. Petade i mig ett par bars och hade en skopa sportdryck i flaskan. 

Jag möte några glada cyklister och så kom solen fram på slutet. Hur fint som helst!

På väg till samlingen, till höger i bild så ser ni Maja på Gettorget.

Samlingen och på väg mot första fartsegmenetet. På första sträckan så delar vi upp oss i grupper då vi kör på cykelbanan.

Efter första fartsträckan.

Efter andra fartsträckan.


 

Bilderna från min runda efter Le Peloton. Hur fint som helst i all sin enkelhet. 


Det var min morgon det. 

Igår blev det också lite cykling. Till- och från jobbet och på väg hem så stannade jag vid Stora Torget där Falun med spänning inväntade tillkännagivandet av arrangörsort för Skid-VM 2027. 


Fin cykling men lite mörka moln i horisonten. Jag klarade mig dock torr till Falun men väl på Stora torget så började det regna.

Det var folk, utställare och food trucks på torget. Samt livesändning och tal på scenen. Lite regn i början men sol på slutet. Falu CK och Borlänge CK hade ett tält där för att marknadsföra Svenska Cykelspelen. I tältet så fanns en testcykel så folk kunde komma och prova på hur många watt man kunde maxa. Där hängde jag tillsammans med Roger och Linda och alla trevliga besökare.

Linda stod också hon på scenen och syntes på storbildsskärmen när hon berättade om Svenska Cykelspelen.

Mot kvällen så fick vi livebilder från när FIS tillkännagav Falun som VM-ort för skid-VM 2027. Stort jubel bland publiken och det känns lite extra fint att vara Falubo just nu. 

Förresten så kan ni höra av er om ni vill hyra en villa under VM-veckan..


Ha det gott så hörs vi snart igen, hoj! 

Cykelkläderna jag använder har jag i samarbete med Siroko och genom att besöka denna affiliate-länk så får ni 10% på alla deras produkter: https://srko.co/henrikoijer

2022-05-25

Vad är din temperaturgräns för kort-kort?


Hej och god morgon! 

På väg hem igår så struntade jag i både arm- och benvärmare. Det var bara 17 grader så egentligen så tycker jag att man bör ha arm- och benvärmare på sig då. Men efter en heldag och lite till på kontoret med finväder utomhus så ville jag passa på att köra i kort-kort och få känna lite sol och fartvind mot min hud. Nu hann klockan bli 19 innan jag kom iväg från jobbet så solen värmde kanske inte så mycket, men det var tanken som räknades! Nu väntar några dagar med sämre väder så det gällde att passa på.

20 grader tycker jag att det ska vara innan knäna utsätts för kylande fartvind. Har du någon temperaturgräns eller hur tänker du kring att blotta både ben och armar? 

Två timmar cykling skrapade jag ihop igår och även om känslan i benen inte var fantastisk så var det riktigt skönt att vara ute och cykla igen. På hemvägen så tog jag faktiskt en väg som jag inte brukar cykla, vet inte ens om jag har cyklat den förut men den gjorde faktiskt pendlingen något kortare så den kan det bli fler gånger.

Det blir pendlingscykling även idag, det gäller att passa på. Vi hörs imorgon igen, ha det gott! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

2022-05-24

Inte ung och vältränad, men jag cyklar!


Hej och god dag!

Tillbaka i sadeln igen och cykling till- och från jobbet. Lite stela ben och känningar från helgens kramp, men vädret var fint och det var härligt att cykla. Inte ens motvinden gjorde något. 

Lite stel i ryggen är jag och igår var det lite besvärligt att kliva ur bilen. Då är det lätt att känna sig gammal. Speciellt när Erik Åkesson dagen efter långlopp kör situps med skivstång och känner inget av långloppet. 

Måste vara kul att vara ung och vältränad... 


Vill passa på att tacka alla som hört av sig och gratulerat efter Lida Loop. Jag försökte svara på alla kommentarer på Facebook men jag tror Facebook tolkade det som spam för inga kommentarer syns till, trots att jag vet att jag skrev och publicerade dom. 

Hoppas ni har en fin dag! 

2022-05-23

12:a på Lida Loop! (race-rapport, bilder och resultat!)

Hej och god morgon på dig! 

Nu sitter jag här och är sådär skönt långlopps-mosig. Igår var det Lida Loop, Långloppscupens andra deltävling, som stod på menyn. 65 intensiva kilometer. Planen för dagen var att gå ut hårt och hänga med så långt fram som möjligt så länge som möjligt. På Billingeracet så såg jag täten försvinna direkt i startbacken och hade en mer passiv taktik inledningsvis. Igår skulle jag ändra på det och köra mer offensivt. Så full gas från start, sedan hamna i någon bra grupp och försöka återhämta mig på andra loopen som var mest lättåkt och så skulle jag ha krafter kvar till en stark avslutning på den tekniska tredje loopen. 

Det visade sig att benen fungerade bra och jag kunde gå med riktigt bra. Om det inte var för att Johan Norén lite hastigt bestämde sig för att bli trädkramare efter 16 kilometer så hade det kunnat bli en längre stund i täten. Jag satt kanske 8-9 i tätgruppen när Johan fick något problem och körde in i ett träd. Erik Åkesson och jag tog oss förbi på varsin sida om Johan. Erik körde ikapp men det orkade inte jag... När Johan strax därefter flög förbi Johannes Sikström och mig så bestämde jag mig för att chansa och gå med honom. Johan blev ju trea i spurten på Billingeracet så det är en bra kille att cykla med. Om man orkar. Den jakten gav mig och Johannes ett KOM på Lida Loop, det kändes fint såhär i efterhand. Vi kom tillbaka till täten men efter en hård inbromsning i tätgruppen så orkade jag inte med att spurta ikapp igen när fältet drogs ut. Det hade gått lite för hårt innan... 

18 kilometer i täten blev det. Jag väntade in Johannes och vi fick sällskap av John Midelf och Andreas Ringvall. Första loopen var ca: 25 km och loop två och tre var väl runt 20 km vardera. Vi fyra hängde ihop en bit ut på andra loopen. Som skulle vara min återhämtnings-loop. Jag hade gått på tok-rött rätt länge så jag visste att jag skulle behöva mycket återhämtning för att kunna avsluta bra. Johannes verkade dock ha kommit igång lite, för på stigarna så fick en lucka någon kilometer ut på andra loopen. Shit så drygt, tänkte jag. Men valde att inte försöka gå ikapp själv eftersom vi tre skulle kunna hämta in honom på dom mer lättåkta partierna. Tyvärr så närmade sig en stor grupp också oss vilket inte var bra med tanke på känslan i kroppen. Gruppen kom ifatt och Joel Karlsson blåste förbi i full fart. Men ååååh, tänkte jag. För jag förstod att Joel och Johannes kunde köra på bra framför oss. Så när vi kom ut på en snabb grusväg som gick utför så tryckte jag till rejält från vår grupp, fick en lucka och lyckades sedan täta avståndet till Joel och Johannes. Återhämtningen på andra loopen blev till full gas fortsatt. Vi kom också ifatt belgaren Kevin van Hoovels som också bidrog till hög fart i gruppen. 

Så min andra loop där jag skulle återhämta mig blev till lagtempo och full fart, åtminstone så kände jag det så. Fördelen var att luckan bakåt hade växt ganska snabbt och vi kunde inte se några cyklister bakom oss. Ut på tredje loopen var vi 9-12 i vår grupp. 

I början av tredje loopen så kör man ett stigparti som kallas Diagonalen, ett klurigt parti med ett stort lerhål. Där trodde jag mig veta hur man skulle ta sig igenom det på bästa vis men istället så borrade jag ner framhjulet i leran så det tog tvärstopp. Fick lov att hoppa av, fick kramp i bägge vaderna och försökte med kramp att springa iväg efter dom bortflyende tre kamraterna. Så jag blev ensam nästan direkt. Med krampande vader och två loopar på rött i bagaget. Det här skulle bli en kamp. Cykeln går dock som en dröm på dom tekniska stigarna. Jag är trött och får kramp om jag gör något intensivt eller ryckiga rörelser. Så det är smidigt och försiktigt, men fort som gäller. Tekniskt så kör jag väldigt bra men det saknas nog lite fart. Eftersom jag känner mig rätt trasig så är det ingen idé att vänta in någon cyklist, dessutom är det så mycket stig på denna loop att en rulle knappast skulle hjälpa ändå. Så med näbbar och klor sliter jag mig igenom sista loopen. Ingen kommer ifatt mig och jag slutar tolva i loppet och elva i elitklassen (belgaren kör H30)! 

Jag är supernöjd med detta, det gick ju hur bra som helst och det gav en fin boost inför fortsättningen av säsongen! 

Nu ser min Lida Loop-rad ut såhär (vet någon hur det gick 2006?): 
2022: 12
2021: inställt
2020: inställt
2019: 22
2018: 72
2017: - 
2016: 80
2015: 11
2014: -
2013: -
2012: - 
2011: - 
2010: -
2009: 9
2008: 13
2007: 16
2006: ?
2005: 13

Vill ni se alla resultat så hittar ni resultat från Lida Loop här. 

Lite bilder ska ni få också. Det finns många bilder på Happyride, Cykelkanalen och MTBfoto
Hojen redo, med nummer två. Joel Karlsson fick den eftertraktade ettan. 

Axel bossade sig runt förstaloopen i sin premiär i P13-14. Därefter agerade han och syster Freja langare. Freja levererade två flaskor perfekt i näven åt mig, supertack! Linda fick tyvärr problem med sin ventil vilket gjorde att hon tappade luften i bakdäcket och klev av efter en loop. 


John och jag visar tänderna på första loopen. Foto: Cykelkanalen.


Är du också en sådan där som jag? Som tar sin egna väg och inte tycker om att göra som alla andra? Ibland kan också vara bra att följa efter och göra som andra. Men genom leran skulle jag ta ett eget spår, fastnade och fick springa lite bakom belgaren Kevin innan han, Johannes och Joel försvann snabbt... Foto: Cykelkanalen.

Starten och efter mål, foto: Cykelkanalen. 

Oscar Ekstam, som är speaker och alltiallo på Långloppscupen, intervjuade mig efter målgång. Jag gjorde en Reel av den intervjun som du kan se/höra här: 
Målbacken, fotad av MTBfoto.

Även Torsten hann fånga mitt lidande på Lida. 
Även Linda fångade mig på ett gäng bilder. 


Ja, det var festen det. Idag är det långlopps-bakis och jobb som gäller. Kika gärna in här imorgon också, det kommer nog mer text och bilder då. Tills dess får du ha det så bra, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

2022-05-22

Dags för Lida Loop!


Hej och god morgon!

Idag vaknar vi upp i Södertälje och ska åka till Lida Friluftsgård för att köra Lida Loop. Det ser ut att bli en gråmulen dag, men vi har väl sol i sinnet istället. Banan ska vara i perfekt skick så det blir inte mycket att fundera på utan det är bara att gasa sig igenom dom 65 kilometerna. 

Viktor kommenterade gårdagens blogginlägg om att jag hade kört Lida Loop också 2005 där jag blev 13:e. Om jag körde också 2006 så blir det tionde gången jag tar mig igenom Lida Loop idag. Hursomhelst har det blivit några varv. Lägger vi till att jag körde Lida 24 timmars där så har jag hunnit med att köra en hel del på stigarna där. 

Igår var jag ute på hemmastigar och körde mitt väckningspass. Körde på i Norlingberg och gasade mig igenom Törnbergs väg. Kom 2:a på det långa segmentet för Norlingberg och tog personbästa på Törnbergs väg, så känslan satt bra och benen kändes faktiskt bättre än på flera veckor! 

Det lovar gott inför idag och jag hoppas få en fin dag i sadeln. Hoppas att du får detsamma! 

2022-05-21

Inför Lida Loop!

Hej och god morgon!

Om ni tror att jag haft en lång och skön sovmorgon så tror ni fel. Uppe strax efter sex på morgonen och har kört Ebbah till Avesta för kaninhoppningstävling. Så jag har landat här hemma igen och ska äta en riktig frukost, köra ett väckningspass, tvätta cykeln och packa mina pinaler. 

Imorgon är det nämligen dags för Lida Loop igen. Minns ni 2019 när vi senast tävlade där? Episka förhållanden:

Även om det regnade igår så ska det vara uppehåll idag och imorgon så vi kommer nog tyvärr inte att få se något liknande imorgon. Jag brukar annars prestera bra i regn och kyla så för den sakens skull får det gärna vara blött och kallt. Det är bara allt före och efter som blir jobbigare samt givetvis för allt runtikring tävlingen. 

Jag har tagit mig runt loppet minst sju gånger men jag tror faktiskt att jag körde även 2005 och 2006 men resultatlistorna fungerar inte för dessa år. Är rätt säker på att jag har åtminstone en till 13:e plats. 
2019: 22
2018: 72
2017: - 
2016: 80
2015: 11
2014: -
2013: -
2012: - 
2011: - 
2010: -
2009: 9
2008: 13
2007: 16

Med denna lista så kan jag väl lite enkelt konstatera att jag var bättre förr. Det är förvisso ingen större hemlighet, 2008 var mitt bästa år i Långloppscupen då jag blev sjua totalt. Jag vill ju tro att jag skulle kunna hamna kring 10:e i totalen igen men då behöver jag rycka upp mig ett par snäpp från Billingeracet för ett par veckor sedan. Grundfarten tycks jag ha men det ska stämma för dagen också. 

Ny chans imorgon.

Banan rivstartar med en kort men brant startbacke, följt av slingriga motionsspår och grusvägar där det går full fart ganska länge innan stigarna börjar sprida ut fältet lite mer och tävlingen sätter sig. Inga klättringar på Lida Loop men många korta och branta backar. Stigarna har också en del tekniska inslag så man får ha tungan rätt i mun. En skillnad från tidigare lopp är att loop 2 och 3 har bytt ordning. Tävlingen är bara 65 kilometer och segrartiden i det regniga loppet 2019 var 2:16:43. Då var det Matthias Wengelin som vann och det var också Matthias som vann premiären i Skövde i år. Imorgon så kör han nog SWE-Cup i Göteborg istället så vi får en annan vinnare av Lida Loop 2022. Kanske är det Johan Norén och Emil Lindgren som slåss om segern denna gång? Dessa herrar var 3:a och 4:a på Billingeracet och duktiga långloppscyklister. 

I damklassen så vann Nellie Larsson Billingeracet, vilket bröt Jennie Stenerhags segersvit på 27 raka långloppssegrar! En minst sagt imponerande bedrift. Kommer Jennie att ta revanch denna gång? Har Amanda Bohlin hittat storformen igen eller är det kanske landsvägsproffset Emilia Fahlin som dammar hem det? 

2018 så filmade jag loppet. Kika gärna för lite inspiration, det är rätt häftigt med den korta startbacken och intensiteten på efterföljande grusvägar/motionsspår. Jag kom på mig själv med att sitta och spänna mig här bakom datorskärmen när jag kollade. 

Om någon vill sponsra mig med en ny kamera för att filma lopp så hör av er så kan vi sy ihop något bra. Kanske en logga eller ett namn i början på varje video? 
  
    
Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

2022-05-20

Tacx så mycket för en trevlig stund igår!


Hej och god morgon på dig!

Körde ett Zwift-race igår som tömningspass, vet inte om jag blev helt tom men en gör så gott en kan med barn och hela kalaset. Knepet igår var att inte äta så mycket innan passet och sedan dröjde det nog 2½-3 timmar efter passet innan jag åt något. Så jag kände mig rätt tom i alla fall. Gjorde också själva tävlingen på Zwift hård genom att först attackera ganska frekvent för att sedan gå loss solo och fick en bra tempokörning med 11 minuter på 338 watt innan fyra cyklister bröt sig loss från klungan och anslöt till mig. I slutet hade jag inte krämen kvar som behövdes och blev fyra över linjen. Skoj race! 

Fick mitt startbevis för Lida Loop igår också, startnummer 2. Väldigt nära 1 men ack så långt ifrån ändå. Lida Loop ser ut att bli en vädermässigt grå tillställning men jag vet att det kommer att bli en färgsprakande och festlig succé där ute vid Lida Friluftsgård. Prognosen skvallrar inte om något regn i helgen i alla fall. För mig gör det inget om det skulle regna, tvärt om så gillar jag det. Men praktiskt och för alla andra så är det bättre utan regn. 

Tiden går fort och nu är det också mindre än en månad kvar till Svenska Cykelspelen, en pressrelease släpptes häromdagen och det går att läsa mer på https://scf.se/ Det kommer bli en intensiv cykelvecka med Borlänge Tour, världscupen i XCE och Lugnet XCO och en rad andra event inbakade däremellan. Välkomna till Falun! 

Fredag idag, det har regnat och det var varmt igår. Eken utanför huset har börjat slå ut och häcken mot vägen likaså. Sommaren anländer och det är hur härligt som helst. Vi hörs snart igen, ha en härlig helg!