2020-08-05

Frida rockade bike parken, vi aktiverade oss och jag körde en maxtjuga


Hej och god morgon på er!

Frida rockade den där bike parken igår, hon tyckte att det var svinkul och ville cykla hur mycket som helst där. Det blev nog en 6-7 vurpor också men det verkade inte göra allt för mycket. Hon vågade sig på mer och mer också och det blev givetvis bara roligare ju mer hon vågade. Det får bli fler besök där och nästa gång tar nog också de större barnen med sina cyklar för nu stod dom och tittade avundsjukt på när Frida gick upp och cyklade ner gång efter gång.

Lite tidigare på dagen så rockade hon ponnyridningen i fäboden också.

På kvällen så åkte vi förbi ett vattenfall också. När jag frågade tidigare på dagen så var det ingen som var intresserad av att titta på vattenfall men väl där så sprang dom fram på stigen längs med vattenfallet och hade massor av idéer om vad man kunde göra där...

Stoppet vid vattenfallet var bara ett kort stopp på väg mot kvällens höjdpunkt. Filip ville så hemskt gärna bada i Evertsbergssjöarna så vi åkte väl dom fem milen för att han skulle få hoppa från hopptornet. "Bästa badplatsen i Dalarna och vi har den helt för oss själva", lät det.

Det blir några aktiviteter under dagarna här. Det blir såklart intensivt men också passivt emellanåt, det gäller ju att återhämta sig också. Min tid på dygnet är nu på morgonen innan barnen vaknar vid halv tio. Då hinner jag cykla en sväng och jag ska göra det nu också. Idag kommer också Linda med barnen hit så vi blir hela gänget här. Vi har haft lite tid med egna barn några dagar nu på semestern och det kan behövas det med. Idag ska vi vandra och vädret ser väl ut att bli grått och fuktigt tyvärr. Men det kan ju vara kul ändå!

Igår morse så cyklade jag till Transtrand och tillbaka. Körde min maxtjuga uppför Fjällvägen och kände mig bedrövligt kass. Benen är sura, jag stumnar lätt och får liksom inget flow i åkningen. Rätt trist faktiskt att vara ur form men någon gång ska man ju vara det också för att kunna njuta desto mer när man är i bra form sen igen. Den dagen ser jag fram emot.

För att nå dit så lär jag nog sluta äta godis igen och fortsätta med träningen, hade ju en kass period där i juli som inte direkt bidrog till god form. Men det kommer!

Nu ska jag ut och cykla en sväng, hörs hej!

2020-08-04

Dags för en maxtjuga - gissa mina watt!

Hej och god morgon från Lindvallen, Sälen!

Sitter här och fryser lite och då är jag ändå inomhus. Instagram säger 7 grader och Temperatur.nu säger 5.8 grader i Sälen by. Kanske är jag lite frusen också på grund av all förväntan inför mitt 20 minuter maxtest som jag ska ut och genomföra alldeles strax?

Om ni vill göra något kul så kan ni väl gissa hur många watt jag presterar under dom 20 minuterna idag? Innan ni skriver 1000 eller liknande så ha i åtanke att formen inte är den allra bästa längre. Om ni vill ha några ledtrådar så kan ni se på min video från igår där jag presenterar mina watt för 1 minut och 5 minuter. Kul att göra en vlogg igen!Vi hörs imorgon igen och följ mig gärna i mina andra kanaler också:
Instagram
YouTube
Facebook
Twitter
Borde jag skaffa TikTok också?

2020-08-03

Besegrade Sveriges längsta asfalterade backe till frukost!


Hej och god förmiddag på dig!

I morse när barnen sov så smög jag upp, tog min mobil och min cykel och begav mig ut på en liten tur. Körde Sveriges längsta asfalterade backe, åtminstone så tror jag att den är det. Fjällvägen från rondellen i Sälen by upp till Högfjällshotellet (9.5 km) på väg och sedan kan man skarva upp på Köarskärsfjällets tillgänglighetsanpassade gångväg (1.8 km). Lägger man ihop KOM:en så blir det typ 21½ + 4 min, alltså dryga 25 min klättring om man tillhör yttersta svenska eliten. Bra backe!

Försökte att spela in en vlogg samtidigt och körde en enminutare och en femminutare för att ha till Zwift-verifiering framöver. Kan dock konstatera att jag inte är superstark för tillfället men inte grinar jag (så mycket) för det. Ska köra en tjuga imorgon tror jag och då får jag väl se hur stark/svag jag är på det också.

För att ta bilden på mig själv så ställde jag upp en bänk på högkant, placerade min telefon på den och använde timern. Tyvärr blåste bänken omkull först och totalt krossade min externa mikrofon, men det blev ju en bra bild...

Kom tillbaka, väckte sömntutorna och nu har vi käkat frukost och ska besegra berg till fots istället. Kan konstatera att trots dåliga siffror och en krossad mikrofon så är en cykeltur alltid en bra start på dagen!

2020-08-01

Miraklet på Gamla Grycksbovägen, så himla skön känsla!Hej och god morgon!

Vet ni vad? Jag klarade 2000 minuter även under juli månad. Började med ett Zwift-race på eftermiddagen och då kände jag efteråt att det vore ju trist att inte klara mitt mål om jag nu ändå kom så nära. Tre varv runt Varpan när barnen åt godis, chips och drack läsk och så var jag plötsligt ännu närmre målet. Ett Zwift-pass efter Fridas läggning å så lite häng med dom äldre barnen en stund. Sen när alla barn sov så dammade jag av det sista. Garmin struntar i om träningen sker på fel sida tolvslaget, bara man påbörjar träningen före tolvslaget. Så utan att gå in på alla detaljer så kan jag konstatera att jag klarade målet och det känns förjäkla bra. Älskar att nå mina mål, avskyr att inte nå dom.

Så även om jag kanske kommer vara en något tröttare version av mig själv idag så är det ändå med en bra känsla.

Ny dag, ny månad och nya möjligheter. Idag blir det en fin dag, solen skiner, det är min namnsdag (Per) och vi ska ha en så bra dag som bara möjligt här. Hoppas att ni också får det, hörs hej!


2020-07-31

Ett regnigt distanspass - såhär många watt har jag när jag kör distans! Hej och god morgon! 

Var ju ute och körde landsvägsdistans igår, med mina Garmin Vector 3, alltså pedaler med effektmätning. Turen gick i princip Falun-Enviken-Svärdsjö-Sundborn-Falun. Men jag skarvade också runt Vågsjön/Klockarnässjön, Böle, runt Svärdsjön, via Hillersboda, Risänget och från Sundborn åkte jag över Skuggarvet hem. Så rätt så kuperat i början, sedan platt längs med alla vatten och så avslutning med lite backar igen. 

Tanken från början var att sticka ut vid nio för att hinna hem innan regnet, men pga sjuk kanin så blev turen ett par timmar försenad. Så efter ungefär halva passet så började det regna, jättemycket. Det kan man väl nästan ana på bilden ovan som är tagen i slutet av rundan, efter kanske 2½ timme. Turen tog totalt 3:05:45. Kaninen mår idag bättre.

Så hur många watt håller jag när jag kör distans då? Ja, det varierar såklart något men just igår så landade det på 223 watt. Då höll jag 30.9 km/h i timmen, distansen blev 95.65 kilometer och jag besegrade 795 höjdmeter. Snittpulsen blev 137 vilket motsvarar ungefär 71% av min maxpuls. 
Lite miljöbilder innan regnet kom. Notera gärna Enviksodjuret på sista bilden. 
 
 
  
Strax efter att regnet kom så körde jag in på en 5-6 kilometer lång grusväg. Jag var rätt säker på att det var asfalt mellan Hillersboda och Bengtsheden, men där hade jag alltså fel! Jösses så det knastrade om kedjan där men samtidigt så kände jag mig som George Hincapie på Paris-Roubaix, så det gjorde liksom inget. 

Kanske inte riktigt Paris-Roubaix-smutsig, men så var jag också ensam och körde bara 5-6 kilometer smutsväg. Stundtals så regnade det så mycket så det var lite svårt att andas pga allt vatten, ni vet? 

Jag hade också sikte på ett Strava-KOM i en kortare backe, men på grund av regnet och ett par bilar så kom jag in lite för långsamt i backen, försökte kompensera med en för hård spurt och sedan stumnade jag såpass att jag inte orkade hålla trycket uppe hela vägen. 

Rätt skönt att komma hem till färdiglagad lunch. Linda och jag hade bestämt att den som kom hem först fick laga lunch, rätt bra deal måste jag säga. På kvällen åt jag min vikt i tapas och lösgodis, så idag är jag nog redo för lite mer träning igen.

Denna månad blir för övrigt första månaden sedan jag började vinterträningen 1:a november som jag inte når mitt mål om 2000 tränade minuter. Eller ja, om jag kör 5 timmar och 1 minut idag så fixar jag det. Men med huset fullt med barn så är det inte aktuellt. 

OBS. Följ mig på Strava, om ni vill.. 

2020-07-29

Tre toppar Strava-cykling, cykling på Hemmavasan-banan och live stream i kväll!Hej och god morgon!

Igår körde jag ett hårt och bra pass inspirerad av Hendrik Sjölund. Har nämligen via Strava sett honom hetscykla i Bjurstrakten så igår drog jag också iväg dit. Bestämde mig innan för att köra Dössberget, Baggbo och Sågmyrabacken. Tre mycket klassiska backar men det var längesedan jag var där och hetsade. Mer sånt framöver kanske? Hade bra drag ut mot Bjursås, kanske något hjälpt av medvinden och snittade 34-35 km/h på väg dit. Kanske också något inspirerad av ett möte tidigare och att få se en cykeltjuv bli avslöjad. 
Väl i Bjursås så var det bara att ge kaffet direkt upp mot Dössberget (bilden ovan). I 2:07 så snittade jag 487 watt. Jobbigt värre men det blev ett KOM. Hade dock betydligt sämre tid på Strava än jag hade i min cykeldator så jag kanske tog i för kort del. 

Mjölksyra.

Med mjölksyran i kroppen så drog jag sedan vidare till nästa backe som var Baggbo, Faluns kanske tuffaste asfalterade backe. Försökte köra mer smart och hårt där än full attack. Kom upp på 5:04 enligt Strava. Min egna varvtid sa 5:05 och 385 watt så där var jag mer lika som segmentet. 
Uppe i Baggbo. Eller egentligen är väl detta Hagen, men det är ändå Baggbo-backen...

Dössberget och Baggbo ligger precis bredvid varandra så där kan man köra grymma intervallpass. Men efter dom två backarna så cyklade jag ungefär en mil bort till Sågmyra för nästa stora asfalterade backe. Vissa kallar den Sågmyra-backen, andra för Tällbergsbacken. Här tog jag i från typ botten och upp till där asfalten slutade, vilket tog ungefär 4½ minut på 387 watt.

Pigg och gla' kexchokla'. Det blev ganska bra effektsiffror även i dom längre backarna. På Zwift har jag ju noterat strax över 400 watt i 5 minuter men då har jag också haft andra att hetsa efter å sådär. Igår åkte jag ensam och var lite stum efter Dössberget. I sista backen var jag dessutom lite energilåg...

Skönt då när jag var energilåg och bestämde mig för att köra en halvhård intervall hemåt. Det blev 20 minuter på 80-85% av max, siktade på 310 watt och 160 i puls ungefär. Den tjugan landade på 159 i puls och 312 watt.

Kom hem trött och nöjd efter ungefär två timmars träning med hårda inslag. Fick med mig många PR, några 2:a och 3:e bästa tider och ett KOM. Bra Strava-pass! 
 

Väl hemma så knölade jag i mig en del energi, bytte hjul och stack sedan ut med Linda för att köra delar av Hemmavasan-banan. Varierad nivå på den men som helhet blir det nog fantastiskt. I kväll tänkte jag köra Midweek Summer Series by SZR, går allt vägen så blir det också livestream här, start 18:50 för sändningen och 19:00 för loppet:

2020-07-27

En lång intervall och så lite fix på Öijer Arena


Hej och god morgon!

En bild från gårdagens kvällsträning. Det blev ett snabbt varv runt Varpan och ett par kortare sprättningar. Kom precis in på uppfarten när det började regna så det var bra tajming på det passet. Fick till en 21 minuter lång intervall på precis 330 watt. Tänkte innan passet att jag borde kunna hålla ca: 330 watt men när jag cyklade till startplatsen så tänkte jag att jag skulle nöja mig med 310 för benen var riktigt slitna från löpningen häromdagen och att jag haft en riktig sportsöndag med hög aktivitetsnivå. Men efter en överoptimistisk start så tänkte jag att jag kunde försöka hålla uppe effekten och på slutet kunde jag spurta upp watten till just 330. Så det var ju bra ändå!

Även om Garmin ligger nere på grund av att hackare tagit sig in i deras system och kräver 10 miljoner dollar i lösensumma så går det ju att ladda upp passen på Strava ändå, så här får ni gårdagens pass presenterat på Strava:


Sportsöndag ja, jo Filip och jag fortsatte vårt innebandyspelande men efter en inledande storseger så tyckte jag att vi skulle fixa sargen. Så då la vi en del tid på det och även om det kanske ser lite sunkigt ut så är vi väldigt nöjda med detta:
Nu skulle vi bara behöva femtioelva nya lastpallar så vi kan få till mer och bättre sarg runt hela planen också..

Vi hann med två matcher till igår och jag var iväg med tjejerna till fotbollsplanen på Gullnäsgården också. Så det blev en del aktivitet igår som sagt.

Häromdagen skrev jag ju att jag skulle klippa gräset. Det ska jag nog istället göra idag. Vi ska också hämta en kyrkbänk som jag råkade köpa i helgen, den var ju så billig... Vet fortfarande inte vart jag ska ha den dock. Någon som vill köpa en kyrkbänk..? Ska träna också och så ska barnen och jag till stan för att gå på biblioteket och fika.

Ja, även om jag börjar dagen lite trött och långsamt så blir det nog en aktiv dag också detta. Så nu sätter jag fart så hörs vi någon annan gång!