2019-11-12

Maxtest på min Wattbike och ny vlog!

Hej och god morgon i stugorna!

I  morse var jag uppe tidigt för att genomföra ett maxtest på min Wattbike, fick en kommentar här på bloggen för någon dag sedan som frågade om hur mitt maxtest hade gått. Jag skrev ju nämligen att jag skulle köra ett sådant för några dagar sedan. Då väntade jag in i det sista på morgonen innan jag drog igång. En bit in i testet så insåg jag att jag hade glömt att starta fläkten. Funderade på att köra utan men bestämde mig ändå för att starta den. Klickade ur pedalen, sträckte mig till fläkten, startade den och klickade i igen. Hela proceduren tog kanske 5-6 sekunder och testet fortsatte. Men, istället för nästa ramp så la testet av. Så jag gissar att jag sabbade det genom att avbryta för några sekunder. Det gick inte heller att snabbt starta om där jag var så jag fick lov att skippa allt och dra mot jobbet.

Men. Idag var jag uppe tidigt och väntade inte in i det sista med att köra. Så nu har jag konstaterat att jag kom 23 sekunder in på rampen med 420-watt. Det gav mig ett testvärde på 67.9 med mina 70(+) kilo. Mitt personbästa är från i april i år, då kom jag en ramp högre och vägde mindre. Det fixar jag väl snart igen?

Go' och glad gubbe efter genomfört maxtest. Testet genomförs i steg om 1 minut där effekten ökar med 20 watt varje minut tills jag inte orkar mer.

Noterbart är väl också att jag fortfarande har så ont i ryggen att jag har svårt att torka mig efter att ha gått på toa och knappt kan få på mig strumporna. Hur stor roll spelar egentligen en stark rygg vid högintensiv cykling? Mycket fokus på styrketräning hos många och det är nog inte fel som komplement men fokusera på kärnverksamheten!


Jag släppte en ny vlog igår kväll också. Denna är från söndagens distansrunda. En chans att se hur vi har det, jag snackar lite om vilka dubbdäck jag kör med och Frida Knutssons dröm går i uppfyllelse! Videon har redan fler visningar än min föregående video. Vet inte om det beror på att denna är bättre eller att förra var helkass?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar