Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-08-29

Räddat en blåmes!


Hej och god morgon!

Bilderna ovan kom inte riktigt i rätt ordning, men det gör kanske inget? Dom visar i alla fall att Linda och jag var ute i skogen och trampade igår.

Något annat vi gjorde igår var att rädda en blåmes som hade fastnat med ena foten mellan två metallbitar på taket. När vi borstade tänderna på kvällen så hördes något ljud från taket och vi funderade på vad det var. Det lät liksom mer än om man skulle ha en mus i väggen eller på vinden. Så vi var upp på vinden och kikade men där var det helt lugnt och tyst. Men så hörde vi ljudet igen och då hördes det tydligt att det var något som skrapade mot metall och vi har metalltak.
Så jag klättrade upp på vårt branta tak och fann en liten blåmes där som satt fastkilad med ena benet. Fick en liten handduk av Linda som jag la över fågeln och lyckades dra fågeln tillbaka samtidigt som jag försökte vidga springa mellan metallbitarna. Vi la fågeln i handduken på balkongen och hoppades givetvis att den inte skulle vara allt för skadad även om det sett rätt illa ut. Vi veckade ut handduken och efter några skutt så flög den iväg!

Så det var gårdagens goda gärning det, räddat en fågel från en plågsam död på ett plåttak.

Idag jobbar jag vilodag, imorgon väckningspass och på lördag blir det Bockstensturen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar