Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-07-09

Zwift Classics!

Hej och god morgon!

Hoppas att ni har återhämtat er från helgens bravader, det har jag nästan gjort. Nu är det bara att ladda om buggarna för imorgon är det dags att blåsa ur mitt system ännu en gång. Det blir ganska bra uppladdning ändå med tömningspass i förrgår, vila igår, väckningspass idag och race imorgon. Så där känner jag mig trygg. Möjligen lite sliten och trygg, men ändå trygg.

Något annat jag är trygg i är att det kommer bli helt sjukt hårt. Zwift arrangerar några fristående tävlingar som går under namnet Zwift Classics och det här är den första herrklassikern. Det är en inbjudningstävling så enbart inbjudna åkare/lag närvarar. Jag kör med Team Sz. Totalt är det 89 åkare registrerade för tävlingen, jag är rankad 23:a i det fältet men då ska ni också veta att ett antal av proffsen där har dålig ranking för att de har tävlat sparsamt på Zwift.

Banan vi ska tävla på är relativt platt men har ändå en liten backe på 35 höjdmeter och några fler kortare backar. Där kommer det att spurtas på alla fyra varv skulle jag tro. Total distans blir 38.8 km och jag har tävlat några gånger på banan. I och med att det är böljande terräng så kommer det bli konstant hög fart tror jag.

I tävlingen kommer det att finnas två tävlingar i tävlingen också. Dels en spurttävling där topp fem vid spurtpriset varje varv får poäng och dels en tävling för mest modiga cyklist. Gissningsvis typ mest offensive cyklist.

Det här blir också den första Zwift-tävlingen jag kör med prispengar direkt i tävlingen. Tidigare körde jag CVR World Cup där det fanns prispengar i finalen, men det här är första gången jag ska köra något där det finns chans till pengar direkt utan att kvala till en final. Om man vinner spurttävlingen, blir mest offensive cyklist och är först över mållinjen så kammar man hem 1500$. Topp 15 får prispengar där en 15:e plats ger 75$, så det finns lite att köra för i alla fall. Då jag är rankad 23:a inför tävlingen så har jag inte stora förhoppningar men en kul målsättning är ju att hamna på pengaplats. Alltså topp-15. Det kräver dock ett perfekt lopp, men någon gång ska ju det ske..

Tävlingen sänds på nätet, ni kan kika här. Start 19:00!  https://www.facebook.com/gozwiftlive/videos/649832428867391/
Jag hade gärna sänt loppet själv men har haft lite svajig uppkoppling den senaste tiden så jag törs inte chansa.

Imorgon kommer det krävas mer än 399 watt för att gå med, den saken är säker.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och traningsfeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!

    Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån! :-)

    Med vänliga hälsningar
    Bloggfeed-teamet

    SvaraRadera