Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-07-26

Provåkte Finnmarksturens bana med Viktor

 

Hej och god morgon förmiddag, cykelvänner!

Här om dagen så skrev jag ju och frågade om någon ville hänga med mig runt Finnmarksturens nya bana, jag fick ett par napp och en som också dök upp var Viktor Knutsson. Tidigare falubo och han var också med på den tiden jag skapade ett elitlag för landsväg i Falu CK. Så vi känner varandra sedan tidigare. Då började han prova på det här med MTB och nu är han riktigt duktig och han var bland annat före mig på Engelbrektsturen helgen som var.

Hur som helst, det blev han och jag som körde Finnmarksturens nya bana. Det som är nytt är att banan är förlängd och nu mäter den drygt 81 kilometer. Man har lagt till en del i början av tävlingen men också på andra halvan av banan. Det är inte bara grusvägar som man lagt till heller utan det är mycket stig och stigningar.

Ett par småmissar i navigeringen av mig som gav några extra minuter så totalt landade det på 3:47. Det kommer att bli tufft i helgen med en så tuff bana i kombination med värmen.

På slutet igår så kom vi ifatt en motionär som körde sitt tredje pass för året. Vi gick in i Leo's backe och då höjde han intensiteten! Viktor hängde på och skarvade vidare och sedan var det full fart upp. 175 i puls efter tre och en halv timme satt som en sportkeps. Jag är ungefär lika svårtrissad som en junior på sitt första landslagsläger.

Banan är fin, jag gillar tävlingen och det ska bli kul. Jag är ju hard-core hardtail-cyklist men igår så cyklade jag faktiskt runt en del och drömde om heldämpat. Många kilometer stig blir det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar