Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-07-26

Etappen på Tour de France stoppades pga vädret!

Hej och god kväll!

Kort inlägg här om dagens etapp på touren, som var den 19:e etappen i årets upplaga. Etappen avbröts på väg utför efter dagens näst sista bergstopp. Då hade det kommit ett kraftigt regn- och hagelväder som ställt till det med vägarna så att arrangören valde att stoppa tävlingen. Ingen vinnare utsågs på etappen och inget pris för mest offensive cyklist. Men tiderna som man hade när man passerade näst sista bergstoppen gäller för totalställningen.

Det var inte bara stora mängder vatten och hagel på vägarna, det hade man kanske kunnat ploga bort. Men det kom också ett jordskred och spärrade den tänkta tävlingsbanan. När jag såg på Eurosport och hörde att dom stoppade tävlingen så tyckte jag kanske att det var ett något överdrivet beslut. Men sedan så såg jag ju att det var riktigt illa ställt och ett klokt beslut.

Det svåra för arrangören i det här läget blir ju att besluta om bonussekunder, prispengar och annat. Många cyklister blev irriterade av att tävlingen stoppades men när det här har fått sjunka in något så är nog de allra flesta ändå rätt nöjda med att tävlingen stoppades.

Imorgon blir det också en svettig etapp och sista chansen att stöka till det i totalen. Vi får hoppas på bättre tur med vädergudarna då. För det är sista chansen för cyklisterna att skapa något innan parad-etappen i Paris.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar