Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-07-08

Bilder, resultat och tävlingsrapport från Mörksuggejakten 2019

Hej och god morgon!

Trötta ögon på den här farbrorn idag men jag gissar att jag inte är ensam och det är det ändå värt, tycker jag. Långlopp brukar resultera i tröttare kropp dagen efter. Dels så är ju själva ansträngningen i sig hård och sedan så brukar jag också sova sämre natten efter ett långlopp.

Själva tävlingen igår då? Jo, jag var väl riktigt taggad för att försöka göra en bättre prestation än jag gjort dom senaste åren och hade väl en ungefärlig plan för hur det skulle gå till. Jag skulle köra startbacken lagom hårt utan att gå helt stum där och sedan försöka följa med folk bort till stigarna efter ungefär tre mil.

Startbacken gick bra, jag fick vara först en stund i början men höll sedan mitt tempo upp. Var med längst fram till den skarpa svängen som utgör starten av sista etappen av backen. Där fick jag vika ner mig mot dom snabbaste. Kom ändå upp hyfsat bra och tack vare att Axel Lindh hade trasslat till det för sig i startbacken så kom han förbi och drog med oss övriga till tredjegruppen. Från tredjegruppen kunde man, i motlutet på asfalt efter 13 kilometer, se två grupper framåt. Så det skickades på. Viktor Junell det monstret gick upp och trampade igång rejält och efter några kilometer så var vi en helt sjukt stor andragrupp. Mörksuggejaktens bana är så pass lättåkt att det gärna blir stora grupper där.

Jag var lite klen på ett parti och släppte gruppen i ett igångdrag när vi kom ut på grusväg efter typ 21 kilometer. Då hamnade jag med dom gubbar (mer eller mindre) jag sedan åkte med resten av tävlingen. Det kändes mer kontrollerat än vad det brukar göra, men om det känns kontrollerat så går det väl för sakta också. Vi hann passera några som tröttnat och på sista kilometern så blev jag passerad av två som kommit ifatt oss precis innan mål. Gruppen släppte jag med några hundra meter kvar till mål. Den som var snabbast blev preliminärt 25:a och jag blev 32:a. Men resultaten innehåller nog något fel fortfarande.

Så nu har jag blivit 38, 37, 35 och 32 (preliminärt) dom senaste fyra åren. En positiv trend fortfarande men ändå inte där jag vill vara. Min sämsta placering hittills i cupen men det var också ett väldigt bra startfält, som alltid på Mörksuggejakten.

Alltid trevligt häng i samband med tävlingarna också och jag fick tre flaskor levererade av Sofia Åkesson, stort tack för det!

Jag har börjat med en vlog, resultat dyker väl upp på min YouTube-kanal så småningom.





 Foto: Göran Erlandsson (här finns fler)




Foto Happyride.se (här finns fler). Bilden togs på toppen av startbacken och de tre som åker närmast bakom mig var också med i samma grupp på slutet. Rätt mycket avgörs redan i startbacken med andra ord.






Foto: Cykelkanalen.se (här finns fler)




Foto: Rickard Sjödin.


MTBfoto.se har också lagt ut ett gäng bilder här.

Långloppscupen fångade mig när jag försökte få katten i startbacken att flytta på sig med både ett "mjau" och ett "hej!"


Här kan ni också se hur det ser ut när jag får mig en liten uppsträckning. Alltid nyttigt och jag förstår också hans frustration här:





"Sektion 3: Tävlingsdräkt 
§ 1 Allmänna bestämmelser 
1.3.026 
Alla tävlande skall bära tävlingströja med ärmar och tävlingsbyxor. S k tempodräkt är tillåten i samtliga tävlingar. Med tävlingsbyxor avses byxor som slutar ovanför knäet. Tröjor utan ärm är ej tillåtna."
Emmy Thelberg vann damklassen, foto: Göran Erlandsson. Långbent och kort ärm är aldrig okej ur ett stilperspektiv och inte heller enligt reglerna. Det finns undantag och det är om vädret är så dåligt att tävlingsjuryn väljer att godkänna annat än korta tävlingsbyxor med benvärmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar