Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-06-08

Jag gjorde i alla fall mitt bästa



Hej och god kväll!

Borlänge Tour etapp 2 och också dom Nordiska mästerskapen avgjordes idag i Mellsta i Borlänge. Jag hade ju knappast siktet inställt på medalj, utan jag jagar istället den där känslan. Känslan av att cykla snabbt och ha flyt. Idag infann den sig inte riktigt. 42 kilometer XCO är långt och jag tänkte att det kunde passa mig med lite längre tävling. Så jag gick ut kontrollerat, halvvägs ut så hade jag tänkt att försöka öka men det gick inte. Istället ville jag på tredje varvet av sex stanna, sura och kliva av.

Men det gjorde jag inte!

Istället bet jag ihop. Tänkte om och väntade in någon att sällskapa med. Det är ju alltid bättre för huvudet att ha sällskap på tävlingarna, tycker jag. Så jag väntade en stund och efter ett tag kom Albin Andersson ifatt. Det hjälpte mig mycket att få någon att jaga igen och jag började ta i lite mer igen. Cyklisterna framför var hopplöst långt borta och vi närmade oss kanske inte heller, men bara att ta i lite mer var bra för huvudet.

Kom till slut i mål och var väl inte så speciellt nöjd med min insats. Måste försöka komma ihåg att det bara var en vecka sedan jag blev frisk från en veckas förkylning. Jag tar främst med mig att jag kunde ladda om huvudet mitt i loppet och fullfölja istället för att ta den lätta vägen som ett brutet lopp hade inneburit.

Resultat finns inte på internet ännu, så det får ni vänta lite med. Kommer väl ett inlägg imorgon bitti också. Jag var sist tre gånger under första varvet, men hade faktiskt några cyklister efter mig i mål. Plus att det var en del som klev av.

Stort tack till Linda som bjuder på bilder, kastar flaskor och peppar när det går tungt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar