Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-06-23

Jag lät Garmin bestämma rutt åt mig, så här gick det...


Hej och god morgon från Skåne!

Sista dagen på min veckolånga semester idag och den ska vi spendera genom lite cykling och sedan bila upp genom landet till Falun. Det är i sådana här stunder som jag överväger att bli lärare istället och bara vara ledig hela sommaren.

Igår så cyklade vi på Järavallen ett par varv och sedan skulle jag köra distans. Eftersom jag inte har en aning om vart det är bäst att cykla och jag även med en förklaring skulle ha svårt att hitta så testade jag en, för mig, ny grej. Nämligen att låta Garmins app Garmin Connect bestämma rutt åt mig. Jag räknade ut att jag nog skulle ta mig ca 85 km på tre timmar så jag angav helt enkelt 85 km och bestämde en startpunkt. Sedan ritade Garmin upp en runda åt mig.

Garmins förslag. Bra eller dåligt, vad säger ni skåningar? Efter att jag kom hem så testade jag appen på Falun och fick helt klart vettiga förlag på rundor.

Eftersom folk (även jag) är dåliga på att ange rätt kategori av träning på sina pass så blir det svårt för Garmin att rita rundor på rätt vis. Men prova att göra rundor av olika kategorier och kika lite snabbt i kartan om det blir vettigt. Att skicka rundan från telefonen till cykeldatorn går snabbt och sedan är det bara att välja sin runda och följa det lila strecket på cykeldatorns skärm. Riktigt smidigt om man cyklar på ett ställe där man inte hittar så bra eller om man behöver lite inspiration hemma.

Den rundan jag fick som förslag var faktiskt riktigt fin. Har inga klagomål alls. Vädret var ju inte fy skam det heller.









Jag fick ihop lite knappt tre timmar och kom hem nöjd och glad med solbrända ben. Benen fungerade ganska bra och kroppen höll ihop trots att jag trodde det skulle bli soptomt i tanken. Skönt att få till ett distanspass, dom duggar ju inte direkt tätt och jag känner att jag behöver dom. De flesta cyklister kör väl kanske distans en gång i veckan. Senast jag körde distans var 22:a april och det är ju lite synd när det är både trevligt och bra med distanscykling.

Så det var riktigt skönt att få till ett bra pass igår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar