Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-10-23

Packade upp en Canyon Lux

Hej och god morgon!

Igår när jag gick ner i källaren för att göra i ordning lite inför Mankans nattcup i kväll och inte skulle bygga ihop nya hojen så råkade jag göra just det.
Som rubriken avslöjar så är det en Canyon Lux. Alltså deras heldämpade XC-cykel. Vill man vara petig så kan man säga att det är en Canyon Lux CF SL 8.0 Pro Race. Den ska enligt Canyon väga 11.3 i storlek medium och den jag har väger 11.35 i storlek large. Prislappen på denna är 39899:-. Den finaste modellen i serien, 9.0 Race Team kostar 64.699:- och väger 9.9 kg, tyvärr så är den redan slutsåld.

Cyklarna levereras med dropper post och om jag varit svårsåld på heldämpat tidigare så är jag det fortfarande på dropperpost. Ska man se det positivt så finns det vikt att spara där... Cykeln har 110 mm Rock Shox SID, SRAM X01 Eagle och DT Swiss X1501-hjul.

Jag byggde ihop den igår kväll men kör den inte på Mankans nattcup i kväll. Innan jag premiärkör den i full fart så vill jag ställa in allt ordentligt också. Så den får vila i kväll och istället kör jag min beprövade hardtail. Om jag kör. Prognosen säger tre grader och lätt regn och det på gamla da'r har visat sig att jag är gjord av socker... Vi får se. Jag packar med allt när jag åker till jobbet så får jag bestämma mig under dagen.

Just ja, ni ville säkert se bilder på cykeln också..

Innan ni får för er en massa saker så vill jag poängtera att jag har denna för att testa den nu. Så inget är bestämt inför nästa säsong än.

Vi hörs!

1 kommentar:

  1. Ska bli intressant att få en utvärdering sen. :)

    SvaraRadera