Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-09-01

Vilken dag!

Hej och god kväll!

Sitter nu i bilen på väg hem från Ullared. Japp, Ullared. Linda kör, så oroa er inte för det ni.

Men vi börjar med Bockstensturen. Vi kom dit i god tid. Plockade ut nummerlapp, Linda sålde sin. Lite rull med Jone innan start och benen kändes bra. Skoj!

Starten gick och allt kändes jättebra, första biten är bara att hålla position i gruppen mellan åkrarna. Sedan kommer typ fyra backar med ganska kort mellanrum. Jag gick in i första backen som typ åtta nia. Bra position och det gick inte så hysteriskt fort upp. Andra backen fixade jag också. In mot tredje backen så kom jag in lite sämre, fick ge mig och hade då ca 15-20 man framför mig. Väntade in nästa gäng och vi blev ca 10 man i gruppen. Hade Erik Åkesson där som sa att det var en dålig tävling att vara seg på. Jag försökte peppa honom med att det var långt och att det kunde vända som på Finnmarksturen. Strax därefter kom vi till Åkulla och den rackarn satte fart. Han fick med sig Martin Johansson och jag tänkte att dom kunde få grilla sig framför oss. Men när också Henrik Sparr satte fart så tänkte jag att det där blir en farlig trio så jag gasade efter. Lyckades ansluta och framför allt Erik fläskade sedan på. Cyklist efter cyklist hämtades in och precis innan andra gången i Åkulladepån så hämtade vi in en grupp. Nu var vi plötsligt och krigade om placeringarna 7-17 ungefär.

Farten hade dock varit hög för mig och i en stor grupp blir det lite mer oreda. Hängde ändå med och tog någon pliktskyldig förning. Efter sju cyklade mil så hade jag dock börjat känna mig riktigt svag och när jag kom sist in i en backe så fick jag ge mig. Helt slut. Med tre mil kvar. Stannade och kissade (för andra tävlingen i rad). Martin som hade släppt tidigare kom ifatt och ville ha sällskap men jag var för trött. I depån efter typ 78 km så stannade jag för en näve punchpraliner och ett par kanelgifflar. Efter ungefär åtta mil blåste Eric Herlitz förbi samtidigt som jag stannade för att pussa Linda. Fick höra att jag låg bra till och skulle skynda mig.

Vet inte om det var pussen eller punchpralinerna, men kort därefter så vaknade jag till liv igen. Körde på bra och plötsligt så såg jag Eric igen. Gnetade ikapp honom och vi sällskapade en stund. Med knappa milen kvar så ställde han dock av mig. Så slutet fick jag åka på egen hand. Eller ja, det var ju massor av motionärer överallt. Vet inte om det upplägget är riktigt optimalt med att vi ska komma ifatt massa motionärer under sista två och en halv milen. Det är nog inte helt bra för vare sig motionärer eller elit.

In i mål rullade jag som 17:e gubbe. Dom jag åkte med till det var tre mil kvar rullade in på plats sex och bakåt. Ändå skoj att ha varit med i matchen om topp-10 så länge. Efter målgång så försåg Linda mig med punchpraliner och styrde mig mot maten. Linda langade också åt mig med bravur idag!

Efter en dusch så styrde vi mot Ullared, men först ett stopp för att plocka svamp. Jag var rätt krispig där i svampskogen kan jag lova. Vi fick ihop massor av svamp och styrde sedan glatt mot Ullared där vi spenderade en del tid. Efter en kanelbulle och en Cola där så blev jag nästan människa igen. Nu har jag fått uppleva Ullared också, det var skoj! Det var jag som ville dit och det var första gången jag fick uppleva det där spektaklet.

Fotograf: Jone


Glad innan start. Foto: Linda

Bilder från loppet signerade Linda.

Efter målgång. Lite trött.. Foto: Linda

Post race-äventyr.

Det blev en fullspäckad dag det här. Riktigt najs. Jag är nöjd med loppet och har haft det hur trevligt som helst idag. Köpte lite grejer till barnen också så dom blir nog nöjda också sen.

Skoj att se er och höra hejaropen i skogen också.

Hörs imorgon igen, hej 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar