Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-08-16

Rid-onsdag, Triathlon mitt i veckan och Zwift igen...

Hej och god morgon!

Hoppas att ni har fått sova bra och är redo för en ny, härlig, dag. Idag är det torsdag vilket betyder pannkakor! Det är ju bara så gott det. 

Med mig är det bara bra och jag tänkte ge er lite insyn i min gårdag. Först var jag ju på jobbet som ni vet. Semestern är slut så det är bara att slita på för kollektivtrafikens bästa. Trots mycket på jobbet så gick jag hem lite tidigare igår för att närvara på Ebbahs första ridlektion för säsongen. Nu har hon lämnat dom små shettisarna och bytt upp sig en eller ett par ponny-storlekar. Ebbah var väldigt taggad inför detta och det var riktigt kul att se henne så lycklig över att få rida igen. Hon fick dessutom den ponnyn som hon på förhand helst ville ha, en riktigt bra dag med andra ord.

En taggad Ebbah med hästen Robin, eller Red Robin som den nog hette. 

Efter ridningen så åkte vi hem, jag fixade middag, vi åt och sedan ville barnen gå till badplatsen. Så det gjorde vi. När vi närmade oss så såg jag ett gäng cyklar i gräset och det visade sig att det pågick en liten triathlon-tävling där. Så jag fick se när dom simmade in mot land samtidigt som Frida fick ett par dopp i det iskalla vattnet. Ebbah och Filip avstod badandet denna gång... 


Efter att vi varit på badplatsen så gick vi hemåt. Jag var tvungen att fråga en tjej där som verkade vara arrangör om vad det var för något och fick till svar att det var "Triathlon mitt i veckan" med en beskrivning av banorna. Den längsta banan var 700 meter simning, 20 km cykling och 5 km löpning, den kortare banan hade 400 meter simning, 10 km cykel och 3 km löpning.  Då vi var på väg hem så mötte vi först de första cyklande triathleterna på väg in till växling och lite senare såg jag också några av löparna. Det är ju så himla nära det här så att simningen går på lokala badplatsen som i princip är granne med mig, cyklingen passerar mitt hus, åker bort till en vändpunkt och passerar förbi mitt hus igen och sedan går löpdelen i en varvbana där man passerar mitt hus varje varv.
Det fina med det här är att det går en ny omgång av Triathlon mitt i veckan redan nästa vecka. Jag blev faktiskt riktigt sugen på att vara med. Alltså cykla kan jag ju, men jag har ingen racer... Springa kan jag egentligen inte men med lite kondition och vilja så går det ju. Men simning... Alltså jag drunknar ju inte i vatten, men simma är inte min grej. Är ju dessutom en badkruka av rang, så det ser lite mörkt ut.
Men, det är ju så kul med små lopp och när det dessutom var så nära hemmet...
Är ni sugna på att vara med så finns mer info här: Triathlon mitt i veckan



Triathlon mitt i veckan alltså, kul grej!

När vi kommit hem så dröjde det inte länge innan jag satt på Wattbiken och tjejerna gjorde kladdkaka. Jag körde ett Zwift-race hyfsat tidigt på kvällen alltså. Tyckte att jag gjorde en ganska bra tävling till jag råkade smita i en attack med 2-3 kilometer kvar till mål. Gick lite tidigare än planerat, gick lite hårdare än jag orkade med och blev riktigt stum. Gruppen jagade ifatt mig och jag hade inget att svara med i spurten. Kass placering men ändå 317 watt i 41 minuter. Efteråt så åt vi kladdkaka tillsammans, ett bra koncept!

När barnen hade lagt sig så körde jag faktiskt ett andra race. Denna gång ett "The Chop"-race vilket går ut på att man startar klassvis där långsammaste klassen startar först och snabbaste sist. Sedan går det ut på att jaga ifatt grupperna framför. Jag kör i A-klassen och vi startade 3 minuter efter B-klassen och det skulle köras ca: 30 kilometer. Efter ungefär två tredjedelar så märker jag att övriga cyklister i A-gruppen börjar bli trötta och förningarna allt klenare. Känner att vi lär gasa om vi ska hinna ifatt B-gruppen så jag tar rätt långa och hårda förningar. Tyvärr var det inte mycket krut kvar i övriga cyklister så vi hinner inte ifatt dom även om vi kom nära. Spurten dras igång i A-gruppen, jag drar igång lite tidigt och får en hyfsat lång spurt men lyckas ta den med väldigt liten marginal då övriga kom nära väldigt snabbt på slutet. Tvåan var två hundradelar efter mig, trean var sex hundradelar efter mig och fyran var 16 hundradelar efter mig. Givetvis gött att ha marginalerna på min sida ändå. Lyckades skrapa ihop ett snitt på 320 watt i nästan 42 minuter. 

Så totalt blev det ca: 83 minuter cykling på 318-319 watt idag, det känns ju riktigt bra faktiskt. 


Videon från Cykelvasan har krånglat lite med mig, men snart ligger den ute. Kommer ut under dagen idag så börja prenumerera på min YouTube-kanal så missar du inget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar