Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-09-18

Mitt bagage försvann och videos från Epic Israel


Hej och god morgon från Stennäset!

Ja, nu är jag hemma igen efter att ha flygit från Tel Aviv, via Köpenhamn och vidare till Arlanda där bjursbilen stod och väntade på mig i parkeringshuset. Hur fint det än var i Israel så kändes det faktiskt riktigt bra att komma hem igen, Sverige är rätt fint det med.

Vi visste ju att man skulle vara i god tid på flygplatsen på Tel Aviv. Säkerhetskontrollen var väl egentligen inget speciellt utan bara några frågor att svara på. Men vid incheckningen av bagage tog det istället väldigt lång tid och köerna var långa. Vi skulle ju också checka in cykelväskorna och det blev väl lite bråttom i alla fall. Men vi kom med och alla andra som skulle med kom också med. Vid mellanlandningen i Köpenhamn så sa Linda och jag hejdå. Hon tog tåget hem och jag flög vidare till Arlanda. Blev lite stressigt där med men jag hann iväg till gaten i tid. Vi blev dock rätt sena därifrån, typ 20 minuter. Kom fram till Arlanda, skulle hämta ut mitt bagage men väskan kom aldrig. Vi var några som rest från Tel Aviv som var utan bagage helt enkelt. Linda hade dock fått sitt till Köpenhamn i alla fall. Gick till servicedisken och fick bra service. Min cykel kom till specialbagaget, så visst bagage verkade ha hunnit med flyget i alla fall. Men jag fick lämna Arlanda utan resväskan.

När jag sedan skulle hämta bilen så var jag rätt säker på att den stod på våning två. Gick först dit jag trodde att jag ställt den men hittade den inte. Gick sedan systematiskt igenom hela våning två utan att hitta bilen. Tänkte att jag kanske mindes fel då och gick till hissen. Våning två och tre innehöll parkeringar enligt hissknapparnas informationstext. Våning ett var terminalerna 2, 3 osv. Så jag åkte upp till våning tre och genomsökte även den systematiskt. Behövde gå på toa rätt snart också så jag tänkte att jag åker väl ner till våning ett för att gå på toa och samla kraft för att hitta bilen. Där var det ju också parkeringar så jag letade igenom också den våningen och där stod den ju. Bjursbilen.

Stannade på en mack, tankade bilen, gick på toa och köpte 3.85 hekto lösgodis. Gott med lite middag! Kom hem strax efter tio igår kväll och nu ska jag äntligen få åka till jobbet igen. Ny vecka, nya möjligheter! Fick dessutom ett SMS i morse om att min väska levereras mellan 16 och 23:59 idag!

Jag filmade en hel del under dom första två etapperna, här är en video från utförsåkningen på etapp 1 och efteråt följer samtliga sammanfattningar från etapperna i Epic Israel:



2 kommentarer:

  1. Riktigt skoj att läsa om denna resa! Och bra kört där i värmen.

    SvaraRadera