2017-05-02

Världens kväll för alla barn

Hej och god förmiddag! 

Idag har jag lite av en transportdag, har ju varit med Linda på evenemang i Stockholm. Evenemangen var, som rubriken avslöjar, Världens kväll för alla barn. En TV4-sänd insamlingsgala för att uppmuntra folk att bli världsföräldrar och samla in pengar till UNICEF.

Vi åkte ner till Stockholm igår, packade in oss där vi skulle bo (tack för hjälpen, Andreas Widell!) och svidade om inför kvällen. Sedan åkte vi till Mall of Scandinavia där vi käkade på Vapiano innan vi drog vidare mot TV-inspelningen... 

Ni kanske minns att Linda cyklade från Bjärred i Skåne hem till mig i Falun under julhelgen? Då samlade hon in 22.500:- till UNICEF och nu hade hon fått en inbjudan till galan. Det hintades väl också om att det kunde bli något mer än att vi bara skulle vara publik...

Vi kom fram till lokstallarna i tid, ringde vår kontakt och fick lite info om att vi skulle sitta på anvisade platser och att vi skulle få veta resten sen.

Det kom en kille från produktionen och frågade om Linda var Linda och sen sa han inte så mycket mer innan han gick vidare. Något var ju i görningen, men vi visste fortfarande inte riktigt vad. Bredvid oss satt en annan vardagshjälte, Johanna, som fick lite mer information och det var att dom två skulle få svara på några frågor från David Hellenius i direktsändningen. Spännande!

Det fanns fyra läktarsektioner där VIP-gäster, vardagshjältar, UNICEF-människor, Postkodsmiljonärer-människor och andra typer av inbjudna satt. På golvet så satt kändisarna och vid fyra bort så turades ett antal kändisar om att vara telefonister och tog emot samtal från TV-tittare som ville bli världsföräldrar.

Det är ju en ganska imponerande apparat med en direktsändning, tycker jag. Kameramän som springer runt för att filma från rätt vinkel och vid rätt person vid rätt tid. Personer som springer runt och lägger kablarna rätt, någon som torkar av scengolvet stup i kvarten eftersom det var högblankt och svart samtidigt som golvet i lokalen var smutsigt. Eftersom en del av kändisarna turades om att vara telefonist så flyttades dom runt vid sina bord stup i kvarten. Borden skulle ju vara välfyllda och inga tomma stolar fick synas i TV. Så det var ett himla flyttande. David Hellenius och Renée Nyberg tyckte jag verkade riktigt proffsiga. Varje gång dom kom in i bild så var det ju bara att leverera ord och fakta utan tvekan och med snabb leverans.
Reneé fick hjälp att bli av med dammet från byxorna innan sändningen började, Robert Gustafsson spanade efter mig och David kom fram och frågade Linda lite saker i reklampausen inför hennes del av programmet.

Jag tog en massa bilder på kända människor, ni kan få komma hem till mig på bildvisning om ni vill se alla. Efter att sändningen var slut så togs det lite bilder och sedan åkte vi till boendet igen. Himla trevlig kväll och tack Linda för att jag får vara din +1!
Samir var populär hos ungdomarna, eller var det Johannes Brost dom ville ta kort på?

Jag, "Ove" och någon från produktionsteamet.

När kändisarna satt som telefonister åt UNICEF så hade dom en varsin anteckningsbok. Här har Anders "Arga snickaren" Öfvergård suttit.

Supertrevlig kväll, kul med något annat i tillvaron även om det också ska bli härligt med vardag igen. Linda svarade jättebra på Davids frågor och allt gick ju hur bra som helst. Avslutar med en bild från TV-sändningen som jag fick från Magnus Sjödin (stort tack för det!):

Det här får vi göra om och vill ni bli världsförälder så kan ni bli det genom att klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar