2017-05-26

Jätturn

Hej!

Idag har jag haft vilodag, svurit lite över cykelmekande och haft att göra. På eftermiddagen så hade vi ett utflyktsmål och det var grottan i Jätturn. Det hela blev lite mer äventyr än vi kanske tänkt oss och ett tips är att följa vägbeskrivningen på hemsidan och inte söka på Jätturn i Google Maps och sedan navigera dit efter dom instruktionerna...

Alltså det var väl tur att jag hade en stor Bjurs-bil idag så vi kom fram på dom där skogsvägarna. Som Axel sa på en av vägarna; "det här ser mer ut som en stig än en väg". Efter en hel del omtag med navigeringen, ett gäng kilometer på knappt körbar skogsväg och en skumpig resa så kom vi ändå fram. Vi var alla vid gott mod hela vägen, så det var ingen fara med oss och vi hade ju  packat ned fika.

Jätturn är alltså en sjö i ett naturreservat och där finns en grotta i en bergvägg som man kommer in i genom att ro en eka dit. Ekor finns att låna på plats!
En härlig naturupplevelse och häftigt med grottan!

Vi fikade vid kolarkojan som ni ser på bilden ovan. Barnen sprang runt vid bäcken i backen och lekte en stund innan det var dags att ro tillbaka. Vägen hem hade vi navigerat lite bättre genom att läsa vägbeskrivningen på hemsidan i kombination med Google Maps. Nu skulle det väl gå bra?!

Vi hann dock inte jättelångt innan vi stötte på ett problem även på hemvägen:
Det är inte alltid bra att ha en stor (hög) bil...

Jag fick lyfta upp trädet en aning så Linda kunde köra förbi med bilen och sedan gick det ganska smidigt hem.

Nu laddar vi om för ännu en helgdag med fint väder, väckningspass +ANNAT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar