2017-05-06

Bilder och resultat från Lidingöloppet MTB

God kväll!

Nu sitter vi i stugan i Dalarna igen efter att ha bilat upp hit via burgarstopp i Avesta. Sorterar bilder, analyserar data från tävlingen och diskuterar dagen.

Jag tänker gå direkt på det ni vill veta och börjar med bilderna och resultaten:
Jag gör mig redo, foto: Linda.

Mmm... bullar.

Erik i rosa ser fikasugen ut.

Fler fikasugna.

Lite målgångar, speaker-Oskar, Linda och en som tagit ut sig under loppet.

Jennie Stenerhag (Falun) vann på ny rekordtid före Felicia Ferner (Borlänge), och Hanna Bergman (Falun).

Emil Lindgren (Allebike) vann på ny rekordtid före Michael Olsson (Allebike) och Dennis Wahlqvist (Allebike).

En ensam Canyon-cykel.

Jag blev 19:e. Här hittar ni fullständiga resultat från Lidingöloppet MTB i herrklassen.
Här hittar ni fullständiga resultat från Lidingöloppet MTB i damklassen.
Här hittar ni samtliga resultat från Lidingöloppet MTB.

Ja, alltså under loppet och ett tag efteråt så var jag faktiskt ganska så besviken. Känslan i början var inte alls bra och efter några kilometer fick jag släppa iväg cyklist efter cyklist. Så jag kom liksom i mål med den där dåliga känslan av att inte hänga med. Men med några timmar i bil bakom mig så har jag ändå insett att samtliga dom som jag inte kunde hänga på också är cyklister som åtminstone på papperet är snabbare än jag. Så det var väl ingen skräll och därmed kanske inget att hänga läpp över heller.

Jag hamnade istället i en ganska stor grupp. Först så bildade 3-4 cyklister en tätklunga, sedan jagades dom av en större grupp, sedan kom en duo och så följde vår grupp på det. Vi fick sällskap av Jonas Ahlstrand som hade haft något problem tidigt i loppet och det drog upp farten i vår grupp så pass att vi kunde hämta in duon med Mikael Flockhart och Isak Nordin som hade varit strax före oss ganska så länge. En kort stund senare så lämnade duon oss igen. Vi lyckades dock jaga ifatt dom ytterligare en gång även om det tog ett jäkla tag och ännu en fartökning från Ahlstrand håll.
Jonas Ahlstrand var för övrigt den som luktade överlägset godast i vår grupp.

Det gick ju lite ojämnt i gruppen idag men det kändes ändå helt okej när jag väl kommit in i loppet. Började faktiskt få lite hopp om livet ett tag och med en mil kvar så kände jag mig fortfarande pigg i huvudet. Men där började fartökningarna och jag hängde inte med när farten trissades upp. Fick istället passera några av spillrorna från gruppen och bildade en trio in mot mål. Jag drog upp spurten och blev passerad av bägge. Så kan det gå. 19:e plats för mig idag alltså, inget att sätta på mitt CV kanske.

Dom som någon gång var med i gruppen som jag var med i trillade in på placeringarna 11-24.

Det är ju ändå en kul och fartfylld tävling, tekniskt lätt om man tänker på stenar och rötter, men med en mängd kurvor och tighta partier ändå så man kan liksom inte slappna av bara för att det inte skakar hela tiden. 28.8 km/h lyckades jag snitta och snittpulsen landade på 88% av max, så jag tog väl i åtminstone. Kul med tät racing också hela vägen in i mål!

Linda, som fick kramp och bröt på Kolmårdsbiken, hade en mycket bättre dag idag och tog sig nöjt i mål på en 18:e plats i damklassen  Sjungandes och ordvitsandes, ska tilläggas. Tusen tack till Caroline Israelsson som ställde upp och langade åt mig, utan den där flaskan hade det blivit vingligt på slutet.

Tack till arrangörerna som bjuder på så välorganiserad tävling på kul bana med helt fantastiska startfält. Tänk hur bra det kan bli med lite ansträning.

Tack också till alla som kom fram, hejade och pratade med mig. Alltid lika roligt!

Även om känslan inte var på topp idag så var det faktiskt precis samma känsla som i fjol och då hade jag istället kalasben på Billingeracet veckan efter, så jag får hoppas att det blir samma procedur som förra året.

1 kommentar:

  1. Lyfter på hatten och bugar. Imponerad av din insats och 19e plats är bra. :)

    SvaraRadera