2016-11-06

Hem ljuva hem

Hej vänner!

Det blev ju i princip en heldag med resande denna söndag. Tillsammans med Frida, Ebbah och Filip. Vi började resan vid halv tolv då vi fick skjuts till tunnelbanestationen Hallonbergen, därifrån åkte vi tunnelbana till T-centralen. So far so good!

Vi startade kanske resdagen i lite väl god tid, för nu fick vi en timme och 45 minuter på T-centralen. Meeen en långsam promenad in, lite strosande där, ett besök på apoteket för att köpa Alvedon åt Frida, ett besök på Pressbyrån för att köpa något mellis till tåget och sedan en lunch på McDonalds. Plötsligt hade drygt en timme gått.

Vi kom fram till tåget med en kvart kvar till avgång. Eftersom vi hade med oss ett litet barn så ville jag helst spendera så lite tid som möjligt på tåget, visste ju att det var dags för eftermiddagsvila också och då brukar inte hennes tålamod vara på topp. Men dom andra barnen var ivriga på att få sätta sig på tåget. När vi närmar oss avgångstiden så får vi veta att någon eller några sprang i tunneln vid Arlanda så det var stopp i trafiken där. Dom meddelade det ett par gånger till och då tog jag ut Frida och gick lite på perrongen.
Med en försening på 36 minuter så rullade vi iväg. Själva tågresan gick väl ändå bra. Eftersom vi rullat iväg sent så fick vi invänta lite mötande tåg och annat på resans gång. Frida somnade vid Sala och vaknade mellan Säter och Borlänge. Vi kom fram 58 minuter försenade till Borlänge för byte till buss sista biten hem. Av någon anledning så hade dom på tåget inte koll på alla bussförbindelser, men det hade ju givetvis jag. Så jag skyndade på barnen ut till bussen. Vi åkte så från Borlänge till Bojsenburg här i Falun.

Därifrån gick vi. Alternativet var att vänta nästan 30 minuter på ett bussbyte. En promenad på två friska kilometer.

SEN KOM VI HEM!

Sex timmar och femtio minuter från dörr till dörr. Om jag hade kört bil så hade det väl tagit typ två å tjugo. Desto skönare att komma hem och att åka tåg är ju faktiskt rätt gött.

Fick sova bredvid denna klimp i natt.

Snöigt i Ursvik.

Tunnelbana.

Lunch på Gyllene Måsen.

Centralstationen.

Det är lugnt, Frida, om du vill sova så kan jag äta din bulle.

Buss.

Äntligen hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar