2016-11-29

Fastnade i säkerhetskontrollen!

Det här såg ju inte så lovande ut...

Hej och godmorgon, kära bloggläsare!

Ja, den där bilden ovan är från säkerhetskontrollen på Bryssels flygplats. Alltid en chansning att packa cykelverktyg känns det som. Speciellt i handbagaget. Jag hade packat så att jag bara hade handbagage med mig, fick ner alla cykelgrejer för två dagars cykling och all övrig packning faktiskt. Men då var det rätt så välfyllt handbagage också. Typ till bristningsgränsen.
Det var inga problem när jag skulle flyga ner till Belgien, men på väg hem så ville dom gräva igenom bagaget mer noga. I Sverige var det en milslång kö till den där säkehetskontrollen, i Belgien hade dom kanske tio köer, så det gick i alla fall rätt så snabbt att ta sig igenom, trots att jag var tvungen att förklara varför jag hade det där vassa verktyget med mig. Undangömt i en sko och bakom annat... Jag hade ju packat smart och fyllt även skorna med saker.
"There is a lot of metal things in your bag, sir..."

Men, slutet gott och allting gott. Verktyget hade inga verktyg som var långa nog och min större insexnyckel för pedalerna var väl för tjock för att räknas som huggvapen.

På flygplatsen i Bryssel har man faktiskt en enklare säkerhetskontroll bara för att komma in i byggnaden. Där man röntgar bagaget och går igenom en sådan där båge för att se om man har metallföremål på sig. Sen kom den där mer utförliga säkerhetskontrollen också.

Behövde ändå inte visa passet någon gång för att förflytta mig, det var bara hotellen som bad om pass för att se vem jag var. Man kunde ju annars tro att det nya säkerhetstänket skulle innefatta att man behövde bevisa vem man var och så?

Eftersom Belgien drabbades av ett terrorattentat i våras så är säkerheten förhöjd där. Vid större arrangemang får man tex inte ha med sig ryggsäck och när vi skulle på velodromen så hade dom en ingång för kvinnor och en för män, för att dom skulle kunna kroppsvisitera en. Andra dagen på velodromen så hade vi packningen med och då fick vi öppna väskorna och låta personalen rota igenom bagaget för att se om dom hittade något misstänkt innan dom satte en klisterlapp på som visade att den var okej att hänga in i garderoben. Om vi skulle ha kollat på världscupen i cyclocross så gällde detsamma, även för pressen. Inga ryggsäckar på området.

Det var väl det jag hade om säkerheten från min resa till och framförallt ifrån Belgien det. Nu ska jag till jobbet, där ytterdörren alltid är låst. Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Fastnade i tyskland. De bröjade rota i en av döttrarnas ryggsäck och tog upp en docka som de vred och vände på. Började så smått fundera på vad fasen de höll på med. Ner med handen i ryggsäck igen, och fiskade upp en schweizisk armékniv. Den hade vi letat efter några dagar innan och inte hittat. De tog ut kniven och mätte. Sen fick vi tillbaka den och tilläts flyga hem. Tydligen var den inte lång nog. Tur för oss de.

    SvaraRadera