2016-07-06

Skärmfri dag, vad vi gjorde igår och lite däcksnack

Hej och godmorgon kära cykelvänner!

Idag ska barnen och jag ha en skärmfri dag här hemma. Med undantag för kvällen då skärmar kan få användas. Fotbolls-EM är väldigt viktigt för mellanbarnen och jag behöver ju inte gå till överdrift, som Ronya brukar säga när jag får en idé...

Såg för övrigt igår att Emil Lindgren väljer bort sociala medier ett tag också. Själv så försöker jag softa en dag åtminstone.

Anledningarna för denna skärmfria dag är:
Jag tycker att barnen beter sig sämre och gör inte av med tillräckligt mycket energi under dagen.
Jag tycker att jag beter mig sämre och ger dom inte den uppmärksamhet som dom förtjänar.

"Jag tycker" x2 alltså, men jag tror givetvis inte att jag är fel ute. För då skulle jag inte göra så här. Så hur fan kan då detta blogginlägg dyka upp på en skrämfri dag? Sanningen är att jag skrev det här igår. Eller ja, jag skriver det idag. Tisdag. Lite rörigt kanske, men ni fattar. Egentligen är det inte ens tisdag dag, utan natten mot onsdag...

Igår (tisdag) så gick vi tipspromenad på Gullnäsgården. Dom har en tipspromenad varje tisdag klockan 18. Kostar 30:- för vuxna och 20:- för barn. Det var SKITSVÅRA vuxenfrågor. Jag hade sex rätt och då chansade jag nog in ett par tre av dom där rätta svaren. Visst går det att telefon-googla fram svar, men jag lät bli. Efter tipspromenaden så brukar det vara underhållning mellan 19:15 och 19:45 när allas lappar ska rättas och sedan hålls en prisutdelning. Efter denna prisutdelning som vi gick lottlösa från (dom lottar ut fler priser än vad man får för bra prestationer, endast en vuxen hade 10 rätt...) så badade vi (mellanbarnen) en stund.
Ebbah ville gå detta med mig redan förra året men det har bara av en miljon anledningar inte blivit av. Så idag när hon kom inrusande klockan tio i sex och sa att det var dags för tipspromenad så sket jag väl i allt annat som också borde göras och gick på promenaden med dom tre minsta. OBS att barnvagn ej är lämpligt för att ta sig runt...

Svensk sommar: ta med solskyddsfaktor och paraply till stranden.

Frida svalkade sina små fötter i vattnet.

Den här bilden gillar jag. Jag fick be Filip att kliva ett steg åt sidan för att få rätta ljuset i ansiktet, men i övrigt så är den "naturlig".

Eftersom Ronya antingen jobbar, sover mellan jobb, är på väg till jobb eller gör annat så blev det dåligt med tid till träning. Så nu blir det nattintervaller på testcykeln. Skittråkigt givetvis, men på Mörksuggejakten tänkte jag försöka cykla snabbt och då vill jag underhålla kroppen lite.

Köpte för övrigt nytt bakdäck igår. Blev ett Schwalbe Thunder Burt 2.1" Liteskin. Antar att jag kommer skära sönder däcksidan på det ganska snart, men det var ju riktigt lätt i alla fall (435 gram).

Jag får ju ibland vissa frågor om vad jag kör på för däck och varför. Svarar väl igen att jag i flera år kört Continental Race King 2.2" Racesport (535 g) och tycker att dom är fantastiska. Men, förra året så punkterade jag några gånger och ibland liksom tappade dom luften. Dessutom var dom supermegaskitsvåra att få täta med tätningsvätska.
Så i år när jag skulle köpa nya däck (är hemskt osponsrad med däck) så hade inte butiken ett par Race King så jag köpte Specialized Renegade S-works 2.3" istället. Lagom feta och en vikt på 570 var ju ändå okej med tanke på storlek och så vidare. Renegade är lätta att få täta med tätningsvätska, jag har inte haft några problem med läckor eller punkteringar fram till min reva i däcksidan i söndags. Jag tycker ändå att Race King är ett mycket bättre däck om man bara ser till hur bra dom beter sig när man tävlar. Men att slippa oroa mig för att däcken läcker eller ska hålla luften är ju värt en hel del...

Eftersom jag ändå är hemskt osponsrad och det inte fanns ett par Renegade S-works 2,3" i butiken igår så väljer jag nu att testa ett Thunder Burt. Har aldrig åkt på dom förut så det ska bli intressant och en av fördelarna med att vara hemskt osponsrad är ju att man faktiskt kan testa lite olika och bilda sig en egen uppfattning. Man kan ju fråga någon sponsrad åkare också om vad dom tycker, men dom är ju liksom... sponsrade. Det finns en Raceguard-variant på detta Thunder Burt också som väger 490 gram, fortfarande lätt och med bättre skydd. Borde kanske haft ett sådant istället?

Men så ligger det till nu. På Mörksuggejakten kör jag Specialized Renegade S-works 2.3" fram och Schwalbe Thunder Burt Liteskin 2.1" bak. Pumpar nog upp ca: 1.5 bar i däcken inför start, lite beroende på morgonhumöret.

3 kommentarer:

 1. Jag är ju också hemskt osponsrad och dessutom hemskt orutinerad men kan nästan bara säga gott om Thunder Burt. De har varit mitt första handsval under flera säsonger, så länge det inte är väldigt blött. Jag blir hela tiden imponerad av hur bra de håller fäste trots det låga mönstret. De är dessutom en dröm att montera slanglöst, men jag håller mig alltid till Snakeskin-varianten, då de andra varianterna har varit lite svårare att hålla luften och vätska i.
  Så jag hoppas du blir lika nöjd med dem som jag är. Och jag kör dem både bak och fram på Mörksuggan :)

  SvaraRadera
 2. Thunder Burt är ljuuuuuuvliga, jag ÄLSKAR dem. Tills det blir blött eller tills jag skär upp däcksidan på dem, de är lite veka av sig. Jag har kört Rocket Ron fram och Thunder Burt bak ett tag nu, awesome kombination - men i går krängde jag av TB och satte dit ett RR bak också, grepp är rätt najs men skulle det plötsligt tjonga till med överjävligt torr och fin sommar igen så byter jag nog tillbaka. :D

  SvaraRadera
 3. Som osponsrad säger jag att du inte ska slösa tid på Liteskin-versioner av Schwalbes däck. Snakeskin ska du ha om du ska köra med vätska i. Tro mig...been there done that. Dessutom hade jag valt 2.25 om du vill ha något som ens är nära RK 2.2 i storlek.

  SvaraRadera