2016-07-22

Podtips


Hej cykelvänner i semestertider!

Tänkte tipsa om några poddar att lyssna på som har tränings/cykelfokus. Det jag gillar är fakta eller intressanta personer. Gärna då med cykelkoppling, givetvis.

Prestera mera har ett färskt avsnitt med nyblivne svenska mästaren Richard Larsén och i våras så släpptes ett avsnitt med Alexander Wetterhall, som nu är svensk mästare i tempo. Dom har också ett avsnitt med deras sportdirre Thomas Löfkvist. Väldigt fokus på Team Tre Berg i Prestera Meras pod, men så är dom också sponsorer till laget.
Både Richard och Alexander nöter ca: 900-1000 timmar per år, inte illa pinkat. Nu är dom visserligen landsvägscyklister och då blir det fler timmar än för en MTB-cyklist. Men jag ligger ju nära 400 timmar per år, så viss skillnad i mängd är det ju...

Jag gillar ju podden Tyngre Träningssnack väldigt mycket. Den är proffsig och har alltid med folk som verkligen vet vad dom pratar om. Jag lyssnar inte på alla avsnitt, men om man är intresserad av träning och hälsa så finns det många avsnitt där att lyssna på. Bland annat så är cykelproffstränare Mattias Reck är med i två avsnitt, ett avsnitt om cykelträning här och ett avsnitt om Tour de France här.

Har ni några bra tips till mig med något cykel- eller träningsrelaterat? Lämna en kommentar och tipsa!

5 kommentarer:

 1. Ett gammalt avsnitt med Johan Lindkvist i ICANIWILL-podden; https://itunes.apple.com/se/podcast/icaniwill-podcast/id651360049?mt=2

  SvaraRadera
 2. - The Cycling Podcast
  - Crosshairs Radio (Cyclocross-pod)
  - The Cycling News Podcast
  - Real Talent with Phil Gaimon
  - Velovoices
  Ett axplock av poddar jag prenumererar på som är cykelrelaterade. Och finner lyssningsvärda. Skrev en rad om dom tidigare i vår.
  https://swyzak.wordpress.com/2016/04/14/i-min-podcastlista/

  SvaraRadera
 3. Trainerroad-podcasten! Mycket relaterat till träning med effektmätare

  /Martin S

  SvaraRadera
 4. Rekommenderar podden Husky. Personliga intervjuer med idrottsutövare och äventyrare. Finns några avsnitt med och om cykling.
  /Mattias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, den lyssnade jag mycket på "förr". Det var faktiskt den som fick mig in i podlyssnandet. Ska kika om det är några intressanta personer som jag missat...

   Radera