2016-06-29

Distanstrött

Tjena tjejer och killar!

Nu är jag sådär riktigt gött distanstrött må ni tro. Fyra timmar MTB blev det idag och som grädde på moset så sov jag för lite i natt också. Så nu känns det som att det blir en tidig kväll. Ska ju dessutom köra Le Peloton imorgon bitti så det får helt enkelt inte bli sent.

Inspirerad av Anders Clason så tog jag Linnés väg ut från Falun och norrut. Till en början var den ju hur fin som helst och jag undrade varför jag inte cyklar mer på vissa av dom där ställena och varför det inte arrangeras tävlingar där och så vidare. 10 av 10 poäng inledningsvis. Jag cyklade på ställen som jag nog aldrig cyklat på och var helt lyrisk. Sedan närmade jag mig Mårtanberg och allt vände. Först blev det någon kilometer med dålig stig och efter Mårtanberg på väg mot Söderås... Typ obanad terrängorientering med bristfällig markering och promenad genom snårig och tät skog. Svor och skrek könsord. Mycket moget givetvis.

Men i typ 3 mil norrut var det ju fantastiskt. Så jag lär kika på om det inte går att dra något annat alternativ där borta så att det går att sy ihop en fantastisk runda. I Söderås så började jag resan hemåt igen via banvallen. Tog en avstickare på favoritstigar mot Rällsjön och sedan hade jag bråttom hem så det blev raka spåret via banvallen till Grycksbo och vidare hem.

Uppe på Norlingberg. Körde en intervall uppför backen och kände att jag hade kört hårt igår...

Dalarnas Schweiz: Bjursås

Det är något speciellt med vita grusvägar!

Grusvägar och skogsvägar övergick ibland till stigar, fina stigar!

En och en annan fäbod passerades.

Ett fint parti nära Mårtanberg.

Paret Rundqvist/Bodin ute på intervallcykling.

Alltså dom här benen, så sönderkörda och slitna. Dessutom massor av rivsår från grenar, kvistar, buskage och annat skit från terrängen kring Mårtanberg.

De här två herrarna passerade mig på slutet och ville vara med på bild. Varsågoda!

Dagens pass:

Hejdå!

2 kommentarer:

  1. Vilka otroligt vackra vägar ni verkar ha! Och dessutom känns det som om alla cyklar där.

    SvaraRadera
  2. Den där Bodin verkar ju inte annat göra än träna, men du kör ifrån han väl?

    SvaraRadera