2016-05-05

Nya sulor och EM-stafetten

Tävling i helgen och jag har kostat på mig nya däck till min MTB. Har ju ingen däckspons, så det blev lite det som fanns hos lokala handlar'n.

Förra året körde jag Continental Race King, för att dom är bäst. Dock så tar det tid att få dom täta med tätningsvätskan. Så nu när favoritdäcken inte fanns på lager och jag ville få däcken täta till helgen så blev det ett par Specialized Renegade 2,3". Jag punkterade också en massa däck i fjol, vet inte om det blir bättre för att jag byter däckmodell. Förhoppningsvis så punkterar jag inte lika ofta för att jag är bättre på att cykla i skogen.
Har hört både bra och dåligt om dessa däck. Spontant så tyckte jag att dom kändes lite plastiga, dom gick inte att pumpa upp med vätska och fotpump utan det blev ett besök på macken. Precis som med Race King alltså, dom här verkar dock mycket bättre på att behålla luften.

Nu på sena eftermiddagen så har jag kollat stafetten på EM och det blev ingen svensk succé. Schweiz vann inte helt oväntat, Frankrike blev tvåa och Tyskland trea. Det svenska laget som bestod av Emil Linde, Emil Hedlund, Linn Gustafzzon och Emil Lindgren blev nia.
Foto: Valentin Baat

3 kommentarer:

 1. Jag kör med RaceKing och de har så känsliga sidor och jag har redan skurit sönder ett däck och det andra ser ut som en tiger har klöst på dem. Är det dålig teknik, vassa stenar eller ska man ha med förstärka sidor?

  SvaraRadera
 2. Kör Slanglöst med Schwalbe (Rocket Ron, Thunder Burt och Racing Ralf) och inte haft en punktering på två år. Lätta att sätta dit och håller luft helt ok. Liten kompressor underlättar förstås alltid. 900 kr på Jula är det värt för 5 liters luftkammare

  SvaraRadera
 3. Jan-Anders Johansson6 maj 2016 08:49

  Tycker Race King är helt suveräna. Inte haft några punkteringar alls på åtskilliga långlopp och XC.
  Jag fick tipset av Continental på Cykelvasan förra året att använda "Joes Ecosealer" istället för "Stans". Detta tätar mycket snabbare och lättare. Kompressor är nästan nödvändigt. När jag inte har tillgång till det använder jag en liten "tank" som jag byggt av en 2L PET flaska som jag kopplar till fotpumpen. Funkar klockrent.

  SvaraRadera