2016-05-14

Bilder och resultat från Billingeracet 2016

Anders Almhed har tagit bilderna ovan och ni hittar 50 av hans bilder från Billingeracet här.

God kväll kära bloggläsare!

Alltid lika kul att träffa så många av er på dom här loppen, skitkul när ni kommer fram och hälsar också.

Även själva loppet blev ju kul. På Lidingöloppet så kände jag ju direkt masterstarten släppte att det var riktiga skitben jag hade. Idag när masterstarten släppte så blev jag nästan förvånad över hur bra benen istället kändes. Skönt att ha en plan med träningen och att den också fungerar! Toppade bara 90% av max i hela startbacken och det var precis på slutet när jag tryckte på lite extra för att få en rulle uppe på platten. Det gick liksom kontrollerat. Men ändå så var vi tre stycken som hamnade lite bakom en större tätgrupp. Det jagades på under dom första stigpartierna men jag kände efter några minuters jakt att jag nog riskerade att bränna alldeles för mycket i den där hetsen så jag slog av och gav upp den där jakten. Jag skulle antagligen ändå tvingas släppa täten i ett senare skede och det skulle kosta mycket kraft då... Det var då ca: 10 cyklister före mig när jag slog av något.

Väntade in ett par starka gubbar och sedan körde vi på i ett högt men lite mer jämnt tempo. Mot slutet av banvallen kom ett riktigt stort gäng ikapp och det kändes ju sådär. Men, det var en hel del starka åkare med där och vi fick en lucka till övriga. Min grupp bestod till stora delar av loppet av Johan Norén, Daniel Brengdahl, Stefan Carlsson, Jakob Björklund och Viktor Ludvigsson. Ludvigsson försvann dock någonstans kring halvvägs. Strax innan halva loppet så kom vi ifatt hans teamkompis Jesper Svensson som vi sedan kunde lämna bakom oss igen en bit ut på andraslingan. Ungefär samtidigt som vi blev av med Jesper så kom vi ifatt Axel Lindh.

I ungefär fem mil så kändes det riktigt kontrollerat idag. Trodde faktiskt att jag skulle kunna köra ifrån några av mina konkurrenter på dom där stigarna på Rydslingan och resten kanske jag kunde knäppa i slutbacken, Strupen. Istället så började jag bli krispig några kilometer senare och sista två milen blev en sedvanlig plåga. Jag blev dock inte lika slut som jag brukar kunna vara. Stefan Carlsson hade redan fått en lucka och jag kunde inte gå med Brengdahl och Norén. Istället så bildade jag en duo med Jakob Björklund och det var skönt det. Annars är det lätt att man tappar alldeles för mycket fart och det kan göra någon minut på slutet det.

Under dom sista kilometerna var jag riktigt nära att släppa Jakob. Både han och jag vände oss om och kikade bakåt ett antal gånger, tydliga tecken på trötthet hos båda. In i strupen så gick jag förbi honom för att få hålla min egen fart. När det brantade till så chansade jag lite och tryckte på lite extra. Märkte att jag fick någon meter och petade i en växel till. Riktigt skönt att kunna avsluta bra ändå och ta den där tolfteplatsen!

Tolva är det absolut bästa jag gjort i Billingeracet så jag är jättenöjd. Siktar ju på topp-10 hela tiden men den här tävlingen är riktigt tuff och brukar inte passa mig. Idag kände jag mig stark uppför och även på stigarna under första halvan. Tyvärr var jag inte lika stark när det verkligen krävdes, men den rätta känslan infann ju sig långa stunder. Kunde åka ifrån vissa uppför och andra på stigarna.

Julia Karlsson vann Billingeracet före Angelica Edvardsson och Sandra Backman.

I herrklassen så var Matthias Wengelin starkast, före finländaren Jukka Vastaranta och norrmannen Thomas Engelsgjerd. Enligt Wengelin så bröt norrmannen fingret i början av loppet men knäckte det rakt och fortsatte...
Lars Bleckur blev fyra, Michael Olsson femma, Fredrik Edin sexa och Johan Norén sjua. Det var dom som höll undan för dom som var i vår andragrupp där Norén avslutade starkast och blev åtta före Daniel Brengdahl och Stefan Carlsson.

Här hittar ni preliminära resultat från Billingeracet 2016.

Garmin-data från Billingeracet:

2 kommentarer: