2016-05-18

5x3 min pangpang

Hej och godmorgon cykelvänner!

Igår blev det inget blogginlägg, hade inte riktigt tiden eller något vettigt att skriva om så det blev bara så. Har väl i och för sig sällan något vettigt att skriva om men det brukar ju inte hindra mig från att skriva ändå...

Efter Billingeracet så har jag haft två vilodagar men igår så var det alltså dags att motionera lite igen. Har ju känt mig sliten och så efter loppet och det var ändå dryga tre timmars hårdkörning, så ett par dagars vila gör nog bara gott.

Men igår kväll var det allt annat än vila för då körde jag 5x3 minuter pangpangträning på stig. Var ute och snurrade lite på Långa Lugnets förstaslinga som väl får tre förändringar jämfört med i fjol. Jag gillar ju att förbereda mig så jag ville kika på det som är nytt och passade på att ta i lite också för att känna på tävlingsfart längs med banan.
Så här såg gårdagens pass ut i form av höjd- och pulskurva.

Efter intervallerna så följde jag förstaslingans sträckning tillbaka till Lugnet och fick därmed köra även dom två andra förändringarna. Banan blir ett snäpp bättre i år vill jag påstå, kul!
Bland annat tack vare den nya Flowstigen som Falu Stigcyklister har byggt på Lugnet. Kika in på Falu Stigcyklisters Facebook-sida om ni vill se fler bilder från den leden, och/eller kolla filmen nedan:

En läcker liten familje-led som går ner från hopptornen till skidstadion.

Såg den här krabaten precis innan jag skulle dra igång första intervallen. Om ni är rädda för ormar så behöver ni inte vara rädd för den här, för det är nog en kopparödla om jag är rätt ute. Det är alltså en ödla och ingen orm, men eftersom denna ödlesort saknar ben så ser den ju onekligen ut som en orm...

Jag hade med mig en Garmin VIRB för att filma lite också. Eftersom jag tränade sent på kvällen så var det ju inte speciellt ljust så bildkvalitén blev därefter. Tänkte mest ha filmklippen för egen del så jag kan träna på banan utan att sticka ut och cykla... Men denna snutt på en av dom stigarna som är nya för i år bjuder jag på via min Facebook-sida:

1 kommentar:

  1. Du är rätt ute, det är en kopparödla. Ser ut att vara en fartig stig, blev omedelbart cykelsugen!

    SvaraRadera