2016-01-24

Åttatvåor och cyklister från Giant-Alpecin påkörda på träning

Hej cykelvänner!

Igår kväll körde jag klassiska åttatvåor. Det måste väl nästan vara den mest klassiska intervallformen för cyklister? Det är i alla fall den som varit med mig sedan jag började cykla i slutet av 90-talet. Jag hade planerat för fem som jag också genomförde utan större problem. Monarkwatten blev följande: 308.75, 313.5, 313.5, 313.5 och 310.2. Intressant va?

När jag cyklade så lyssnade jag på podcasten med Mattias Reck en andra gång och tittade på videon från Lidingöloppet MTB. Eller ja, det var väl mest i början av första intervallen jag kollade och under vilan, resten av tiden blev mest #HenrikÖijerlookingatstems.

I podcasten med Mattias Reck så pratar han ju om att de hade en del otur i fjol och att det fanns roligare saker att arbeta med än hur man ska organisera om allt med laget när cyklister är skadade. Igår hade Giant-Alpecin otur igen. Det var sju cyklister som var på väg tillbaka till hotellet när de blev påkörda under deras första dag av träningslägret på Alicante. Svenske Fredrik Ludvigsson var en av de som blev påkörda. Han ska till och med ha varit först i gruppen när bilen körde på dom rakt framifrån.
Enligt uppgifter så ska det ha varit en brittisk medborgare som kört på fel sida av vägen. Om det beror på vana av vänstertrafik eller om det var en kurva där föraren kommit över på fel sida vägen framgår inte. Eller om till exempel en mobiltelefon varit inblandad...
Sex av cyklisterna fick föras till sjukhus och dessa var Warren Barguil, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam och Max Walscheid.

Lagets stjärna John Degenkolb var en av de som blev mest skadade och han fick sy benet, underarmen och läppen. Dessutom så slets nästan hans ena pekfinger av och det ska man nu operera. Dessutom så ska han ha fått en fraktur på underarmen.

Chad Haga fick flygas till sjukhus för skador på nacke och ansikte. Han ska också ha fått en fraktur vid ögat som ska åtgärdas senare.

Warren Barguil fick en fraktur i foten, men den kanske inte behöver någon åtgärd.

Max Walscheid fick frakturer på skenben och handen och kommer nog behöva opereras.

Fredrik Ludvigsson och Ramon Sinkeldam fick skrapsår och blev blåslagna, men ska ha klarat sig från allvarligare skador. Dessutom så ska det ha varit en sjunde cyklist med som undkommit helt.

En av de första på plats var faktiskt just Mattias Reck och Malena Johansson på SVT har pratat med honom, läs det här: http://www.svt.se/sport/artikel/tranaren-om-olyckan-overkligt/

Bild från olycksplatsen, från https://twitter.com/informacion_es

5 kommentarer:

 1. Tyvärr är man helt oskyddad på cykel. Och hur man kan missa så många på vägen är helt otroligt...håller tummarna för att alla att dom kommer bli bra...

  SvaraRadera
 2. Jag som inte hållit på med cykling ända sedan 90-talet har faktiskt missat den intervallformen, så vad är "åttatvåor"?

  SvaraRadera
 3. Kötta i åtta minuter, vila i två. Repetera valfritt antal gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, tack för snabbt svar :) Får väl kanske testa det då.

   Radera
 4. Hemskt, troligtvis vänstertrafikrelaterat. Kvinnan var ju brittisk medborgare, besökte nog landet en kortis bara.

  SvaraRadera