2015-08-12

Pangpang-pass med sällskap!

God kväll cykelvänner!

Idag körde jag ett riktigt Kvalitetspass med stort K. Upplägget var enkelt; backar, lagtempo och spurter i en härlig mix. Sällskapet bestod av Lars Bleckur, Jimmy Bodin, Jens Westergren och Daniel Olsson. Första gången i år tror jag som jag hade sällskap i backintervaller, nyttigt! Lagtempo har jag inte heller kört i år så det var ju också hälsosamt. På sitt vis.

Rundan gick Norlingberg-Bjursås-Sågmyra-Rexbo-Smedsbo-Skog-Kårarvet och det var en skön mix mellan grusväg och asfalt. En del moln men mestadels solsken, när vi var klara och Jens skulle hem till Grycksbo så fick han dock en skur på sig.

Sådana här pass blir jag glad över och det är väldigt synd att jag inte fått fler sådana i år. Har ju varit sliten och hade rätt ont i benen så sent som igår så jag funderade faktiskt på att skippa detta pass för att återhämta mig lite mer istället. Men idag har det känts bra och så här i efterhand är jag riktigt glad att jag var med. Precis vad jag behövde. Förhoppningsvis ger det lite extra pangpang till Cykelvasan, om jag inte nu blir helt under isen i ett par veckor... För det var hårt idag, väldigt hårt.

Känslan var ändå bra, så länge som det inte var brant uppför. Kände mig hyfsat stark och kunde vara med och bidra med hårt arbete i gruppen.

Några bilder och en massa siffror, alla bilder tagna med min Garmin VIRB:
Sportade Cykelkurbits idag.

Stumma cyklister efter Norlingberg. Redan här hade vi ont i benen och då hade vi ändå bara en backe i benen. Jag tog mig upp på 3:40 (3:35 på Strava-segmentet, min näst bästa tid någonsin) med 451 watt och 177 i snittpuls. Då var jag avhängd med ca: 20 sekunder av Bleckur, Bodin och Olsson som kom upp nästan i ett led. Heja roligt!

Efter Norlingberg så körde vi en halvintervall på Törnbergs väg, men det var lite andra cyklister i vägen och det gick väl inte jättesnabbt där. Sedan körde vi en stökig lagtempointervall på grusväg. 3:41 med 371 snittwatt, 174 i snittpuls och 38,4 km/h i snitthastighet.

Dagens lyxintervall körde vi mellan Bjursås och Solarvet. Alltså först "platt" till Sågmyra och avslutning med en rejäl backe. Vi blev fyra i lagtempointervallen efter en stund och när vi gick in i backen hade jag 358 watt i snitt, väl uppe så stoppade jag klockan på 18:46 med sjuka 370 watt och 172 i snittpuls.

Nästa intervall var lagtempo i medvind och svagt utför. 17:45 med snitthastighet på 43.8 km/h, snittpuls på 168 och 339 i snittwatt. Då jag har 36-klinga fram så fick jag pinna på lite här och högsta kadensen var 155!

På en transportsträcka så körde vi några spurter där jag pikade på 1175 watt.

Avslutningsvis så körde vi på i Källslättenbacken, här noterade jag 4:16, 410 watt och 168 i snittpuls.

Fint var det!

Vill ni studera puls, watt och liknande så finns allt här:

1 kommentar:

  1. Oj!!!
    Vilket pass, dom watt siffrorna kan man bara drömma om helt sjukt! Låter som att du kommer göra din bästa vasa prestationsmässigt! Sedan verkar det vara många som vill vara med långt framme men man får se till sin egen prestation. Kör hårt på lördag och lycka till.
    ( jag försökte slänga på mina vector pedaler på mtb:n men vevarmarna var för tjocka och tänktes inte uppgradera trapporna för en tävling)

    SvaraRadera