2015-08-07

Blogg om lite allt möjligt

Hej vänner!

Igår hade jag vilodag och har det även idag faktiskt. Fick faktiskt sovmorgon här hemma och vaknade vid halv elva av att frugan och Frida kom in och väckte mig. Cyklade runt Varpan med Ebbah igår, så lite cyklande blev det ju i alla fall. Innan vi stack iväg så tvättade jag min cykel och när jag skulle tvätta den så hittade jag denna lilla groda:
Söt liten krabat. Såg ett par till hoppa runt i gräsmattan, så de har väl börjat upptäcka "världen" nu de små liven.

En suddig bild på en inte lika söt krabat som nog gärna äter söta krabater. Såg en ganska stor snok i gräsmattan och fick denna suddiga bild på den när den flydde in på grannens tomt. Dags att klippa gräset kanske?!

Vilodagarna är nog välbehövliga skulle jag tro, även min rygg behöver faktiskt lite vila. Brukar ju nästan aldrig ha några långvariga problem med rygg eller knän men nu har jag skottat hur många ton grus som helst i början på denna vecka och det gillade väl ryggen inte riktigt. Igår genomförde jag till och med den årliga strechingen, då förstår ni allvaret!

Apropå allvar så kollade jag lite närmre på STRAVA igår. Kände att jag skulle vilja ta tillbaka några prestigefyllda KOM där men insåg ju bara hur sjukt snabba alla andra är?! Anledningen till att jag kollade igår var för att Lars Bleckur nu slagit Daniel Olssons sjukt bra tid i Norlingberg. Jag hade ju ändå ambitioner på att utmana Daniels omänskliga tid och hade 3:34 mot hans 3:23. Igår dammade Bleckur upp på 3:15 och det slog väl luften ur mig att se det... Jag får väl börja dammsuga kommunen på små betydelselösa KOM istället om det ska bli något. Eller så får jag bli snabb igen?!

Igår kollade jag också lite på min utveckling gällande maxpuls. Sparar ju, sedan 18:e december 2010, all min träning i Garmin Connect och där kan man sortera passen efter bland annat maxpuls. Kan väl konstatera att Ingarvet GP och andra "träningstävlingar" på landsväg är bra för maxpulsnoteringar. Borde köra mer sådant. I år är högsta pulsnoteringen 189.

Nu när jag börjat intressera mig mer för videoklipp och YouTube så spenderade jag lite tid med att snygga till min YouTube-kanal igår. Fick några tips från vår 14-åriga Emily också kring det här med att göra vlog-inlägg. Skulle tydligen testa att vara lite rolig också?! Trots att jag alltså är tråkig så fick jag väldigt mycket positiv feedback på detta första vlog-inlägg. Så det blir fler! Missade ni Vlog 1 så kan ni se den här:

Har ni förresten något tips på bra namn som jag kan ha på videobloggen? Eller ska jag bara kalla inläggen för Vlog 1, Vlog 2 osv? Eller Öijers vlog?! Skitkul, verkligen. Får nog fråga Emily om något tips här känner jag.

Mitt mest populära klipp är det från när jag körde tävlingen Lidingöloppet MTB i våras, det har nu setts över 10.000 gånger! Här kan du klicka om du vill se det klippet.

Missa förresten inte chansen att vinna en fristart till Cykelvasan i min tävling här!

Avslutar med ett par mobilbilder från min cykling i onsdags:

2 kommentarer:

  1. Verkar ligga lite i det där med att maxpulsen sjunker med ett slag per år...

    SvaraRadera
  2. HAHAHAH du är fan bäst alltså! Jag tycker Öijers vlog > episode #

    SvaraRadera