2015-06-01

Ett nygammalt samarbete

Inför säsongen 2009 så ville jag ha ett par ruskigt lätta 26"-hjul. Så jag gick in för att ha Sveriges lättaste MTB-hjul. Lyckades få till en deal med tyska Tune och svenska Cyclecomponents.com som då var distributör av Tune i Sverige. Vet faktiskt inte än idag vilken av dom som finansierade sponsringen av mina Tune-komponenter, men ut kom ett par hjul som vägde 1065 gram. Så vitt jag vet så var det Sveriges lättaste MTB-hjul i några månader innan det under sommaren kom några lättare hjul.

Ni som läser här på bloggen vet ju att jag önskat uppgradera hjulen på min Bianchi Methanol 29.2 SL. Valet föll då på att återigen söka kontakt med Tune i Tyskland, vilket nu har utmynnat i ett litet samarbete. Tune är proffs ut i fingerspetsarna och har från starten specialiserat sig på att göra extremt lätta cykelkomponenter. 

Jag kör från och med i slutet av förra veckan med deras King och Kong-nav. Hjulen är i princip Tune Race 2.0 med NoTubes ZTR Crest-fälgar, men jag kör med CX-ray-ekrar istället för D-light. Mina hjul vägde in på 1436 gram och det är ju väldigt bra med tanke på vilken kvalité man får för priset på hjulen. Hos Tune Sverige kan ni köpa Race 2.0-hjulen för 6500:-

Tune säljer sina produkter i en rad olika färger, jag gillar guld så det valde jag. Vilken färg skulle du välja?

Jag har nu också en matchande styrstam i min guldiga Tune Geiles Teil 4.0.

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Yessss, jag håller med. Rött är Gött, som vi säger här nere...

   Radera
  2. Jag skulle också tagit röda, min cykel har några yttepyttesmå röda detaljer som skulle vara coola att matcha upp. Kul med färg!

   Radera