Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-05-10

Sänka ribban eller höja standarden?

Foto: Anders Almhed. Anders var med och langade åt mig och har lagt 89 bilder här: https://www.facebook.com/anders.almhed/media_set?set=a.850374001701529.1073741854.100001868115811&type=1&pnref=story

Stort tack till Anders Almhed och Kari Pakkanen för service igår, ovärderligt!

Jag ska inte sticka under stolen med att jag är oerhört besviken över gårdagen. En riktig tankeställare där jag funderat mycket på hur jag bör lägga upp både träning och taktiken för framtida lopp. Jag hade ju så bra ben att jag utan problem kunde gå med i den gruppen som jagade tätduon i en timme ungefär. Nu sticker jag ut hakan lite här, men jag tror faktiskt att jag hade kunnat jaga ikapp Micke och Axel också i loppets inledning. Kände mig grymt pigg. Jag hade med all säkerhet fått släppa dom igen efter en kort stund, men jag åkte och höll igen ganska länge i början av loppet.

Igår kväll och i morse så har jag funderat på om jag möjligen ska sänka ribban något och inte jaga toppresultat, utan kanske sikta någonstans kring 15:e. Eller om jag bara sak fortsätta köra mig sönder och samman på tävlingarna i jakten på dom där finare placeringarna. Det tar emot så mycket bara att tänka på att jag tex på ett lopp som igår bara ska låta typ 15 pers åka ifrån mig fast att jag kan hänga med dom och köra på säkerhet. Så himla tråkigt. Det hade kanske kunnat bli en riktigt trevlig upplevelse igår om jag bara bitit ihop lite mer och tagit mig över den där backen med täten? Dumt givetvis att vara sist i gruppen på stigarna innan backen då bara dragspelseffekten in i backen brände rejält i benen.

Nu vet jag med mig sedan många års tävlande att jag inte brukar vara riktigt i slag på våren, utan att jag brukar höja mig efter Borlänge Tour ungefär. Alltså om typ två veckor. Med Långa Lugnet om tre veckor som innebär långloppscup på hemmaplan så har jag bestämt mig för att jag kör all-in en tävling till. Funkar det bra på Långa Lugnet så fortsätter jag med det, går det på skit igen så börjar jag köra på säkerhet istället och siktar lägre.

Ska inte stansa några däck två dagar innan Långa Lugnet heller. Det är då en sak som är säker.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du kör grymt - fortsätt att ha ribban där du lagt den!

    SvaraRadera
  2. Är inge skoj att köra på säkerhet..

    SvaraRadera