Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-05-01

Inför Lidingöloppet MTB

Vad: Lidingöloppet MTB, långlopp på mountainbike.
Var: Lidingö
När: Lördagen den 2a maj
Distans: 63 km
Antal anmälda: 1738 i alla klasser, 205 i herrar tävling.
Segrare 2014: Linn Tyllman och Calle Friberg
Faoriter: Åsa Erlandsson och Felicia Ferner i damklassen. Matthias Wengelin, Calle Friberg, Fredrik Edin, Mikael Flockhart, Magnus Darvell och Daniel Brengdahl i herrklassen.
Hemsida: http://www.lidingoloppet.se/sv/MTB

Provåkning av Lidingöloppet MTB 2012.

Jag var ju ner och körde den tänkta banan redan 2012, Sedan dess har man kört tävlingen 2013 och 2014 och nu är det alltså dags för den tredje upplagan. När jag var nere och teståkte så var det bara något hundratal meter teknisk stig, resten var snabba singeltracks och motionsspår blandat med grusvägar. Snabb bana med många igångdrag och korta, branta, backar. En bana för sluggers som Calle Friberg och Matthias Wengelin.
Segertiden har legat på 2:04 och 2:08, så även om det är ett långlopp så blir det inte speciellt lång tävlingstid.

Calle Friberg har gjort illa armbågen och fått problem med sätesmuskulaturen, men då han är en ambassadör för loppet så kommer han givetvis till start ändå. Kanske är han återställd nu också, det lär ju visa sig. Han och Matthias Wengelin får hållas som dom stora favoriterna. När jag kollade startlistan så hittade jag 13 namn som borde vara före mig, sedan vet man ju inte hur vintern och dom senaste veckorna varit för alla. Det kan dessutom finnas ett helt koppel namn i den där listan som presterar bra mycket bättre än vad jag nu kan ana. Så någonstans mellan 10 och 20 borde jag kunna hamna vid ett stabilt lopp.

Jag var ute en dryg timme nu i kväll och körde in mig lite mer på min MTB. Ibland går det snabbt, men ganska ofta så hänger inte tekniken med helt 100. Körde mest tekniska stigar med mycket stök och skrammel. Bland annat en lång sträcka på Stångtjärns blåa spår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar