Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-05-15

Egna långloppsbanor

Stigcykelsug.

Efter två vilodagar så suger det i stigcyklartarmen. Med lite flyt så hinner jag köra en av mina långloppsbanor idag. Om jag ens kommer ihåg hur den gick. Oavsett hur mycket tid jag får till träning så ska det cyklas stig i alla fall.
Många gånger har jag ju gjort "långloppsbanor" som jag tränat på. Tycker det är kul att snickra banor, kolla kartor och så gillar jag ju långlopp. Köra många korta varv är inte lika kul som att sticka iväg på en längre runda. Att välja ut ett gäng favoritstigar och sedan binda ihop dom på bästa möjliga sätt. Eller bara att ta dom allra bästa grusvägarna och favoritbackarna och pussla ihop dom i en längre runda.

När jag blir stor så vill jag starta en cykeltävling eller två, kommer ni hit och kör den då? Har ni kanske några egna långloppsbanor som man skulle kunna arrangera en tävling på?

En av mina favoritbanor är faktiskt ett så kallat grusvägsrally med kortare inslag av stig, som ändå kan köras med en cyclocross. 110 km lång är den, med några svettiga backar och en sak som jag gillar med den är att den passerar några av våra orter här i kommunen: Aspeboda, Grycksbo, Sågmyra och Bjursås.

2 kommentarer:

  1. Gör du ett långlopp som går att köra på CX kommer jag garanterat... Det skulle väl inte kunna bli något annat än succé tänker jag...

    SvaraRadera
  2. Västgötaloppet är som gjort för CX. En enda stackars stig som var nygrusad.

    SvaraRadera