Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-05-12

Dalacupen #1 2015

Hej!

301 watt. Trehundraen watt. Så många watt snittade jag på Dalacupen idag. I 76 minuter. Har väl aldrig snittat över 300 watt så länge. Det var hårt, det var regnigt, det var blött, det var kallt och jag hamnade i andragruppen redan efter ett halvt av tre varv.
505 watt i en minut (598 i 30 sekunder) räckte inte för att gå med de som attackerat. När jag sedan hamnade mellan grupper så blev jag tvärstum och kunde inte svara när en annan körde ikapp täten. Bittert.

Istället blev vi en andragrupp bakom de fem bortflyende. Där jobbade vi på, jag kände mig riktigt trött på andra varvet, hade krampkänningar och trodde jag skulle bli avhängd och få åka ensam.

Ut på sista varvet så bestämde jag mig. Jag ska åtminstone klå kamraterna i gruppen som nu var fyra man stark. De två som kändes starkare behövde jag bryta ner, så jag började använda lite list och rutin. Kände på slutet av varvet att det nog stod mellan två av oss i gruppen. Jag satte fart, kom iväg själv men han kom ifatt. Partempo sista biten.
Med två kilometer kvar så skickade jag ner 1118 watt i pedalerna och fick en lucka. Slet sedan hela vägen in till mål och höll undan. Vår grupp passerade linjen en och en. Vi var trötta allihopa.

I täten vann Erik Wallén. Den explosive gossen hade haft en bra resa och vann inte helt oväntat.

Dagens tre hjältar, som också var trafikvakter, var: Isac Bjerring, Mats Wahlen och Patrik Sahlander. Stort tack!

Resultat:
Ungdom:
Julia Lyngbaeck

Dam:
1. Antonia Gröndahl

Motion:
Lars Nilsson

Herrar:
1. Erik Wallén
2. Albin Larsson
3. Fredrik Frykberg
4. Petter Mattsson
5. Jonatan Bejmar
6. Henrik Öijer
7. Rasmus Andersson
8. Johan Wahrén
9. Christian Hjelte
10. Andreas Jonsson

Det började ju bra med att jag slog sönder pekfingret när jag markerade banan...

Före

Efter

Hemma och sliten

Två foton signerade Rickard Forsman. Den där snabba, gula, saken  var inte med i tävlingen och det var tur för oss övriga...

Garmindata från dagens slit:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar