Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-05-09

Billingeracet 2015


Hej!

Nu är jag i bilen på väg hem från Skövde och Billingeracet. Hade riktigt grymma ben, det kändes redan på uppvärmningen att dom var bra idag. Kunde därför utan större problem gå med långt fram idag och hamnade i en grupp från tredje placering och till ungefär 10:e. Där satt jag med till en lång backe efter 27 km där jag tvingades ge mig. Väntade in gruppen bakom, satte mig sist i den och sparade krafter. Ut på andra varvet så tappade jag en del luft ur bakdäcket och det blev bara sämre. Tappade gruppen om placeringarna 9-14 och stannade då för att fylla på bakdäcket med mer luft. Förr har jag kört med minipump men sedan förra året har jag kolsyrepatron för att det ska gå snabbt.

Tyvärr så krånglade den då det inte gick att punktera patronen så luften kom ut. Fick börja leta efter en pinne eller sten i lagom storlek att lägga i den där hylsan för att kunna punktera patronen. I mina desperata försök så hade jag också sönder ventilen. Lyckades i alla fall till slut få i luft men då hade jättemånga passerat och nu hade luften gått ur ben, däck och huvud. Nötte på i typ distansintensitet. Var trött och uppgiven. När det äntligen kom ikapp några så fick jag i alla fall några ryggar att följa. Höjde farten lite med ungefär milen kvar, en kille kom ifatt och jag hängde på honom till dom två sista backarna där jag fick släppa iväg honom. Passerade i alla fall två tröttingar och blev 18:e i elitklassen.

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Var tyvärr inte tillräckligt förberedd för det här men det kommer ju fler chanser och då ska jag försöka ha bättre koll på material och kapacitet.

Efter lite drygt halva loppet där så ser ni att den blåa hastighetskurvan är nere på 0. Där stod jag i 5 minuter för att försöka få i luft i bakdäcket. Skulle ha haft den där minipumpen trots allt.

Appropå minipump så hittade jag en pump och ett multiverktyg på andra "varvet", återfås mot beskrivning.

Resultat Billingeracet 2015:
Damer:
1. Emmy Thelberg
2. Ivanda Eiduka
3. Sandra Backman

Herrar:
1. Axel Lindh
2. Mikael Flockhart
3. Lars Bleckur
4. Stefan Carlsson
5. Henrik Sparr

Här hittar ni kompletta (men preliminära) resultat från Billingeracet 2015.


Garmin-data från Billingeracet 2015:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar