Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-05-06

2½ timme i regnet

Körde tre lite längre backar med hög intensitet och slängde in tre spurter a 30 sekunder på slutet av passet.

Körde lite fel också, men det var ju i alla fall fint.

Här gick världscupen i långlopp 2005, fast i motsatt riktning så att säga. Man kom från gården och passerade bäcken och fortsatte neråt mot Lustebo. På denna gård så bor (bodde?) en gammal man som för några år sedan var in till Falun för första gången på 20 år, då han tvingades uppsöka vård.
Två av gångerna inför världscupen som jag tränade på banan så stod han ute på gården och hejade när vi cyklade förbi. Tyvärr så tog det stopp för mig i bäcken bägge gångerna och jag blev blöt. Hans härliga skratt är något som jag minns än.
Kul att få bjuda på lite underhållning och glädje...

Den här stigen fick jag med i världscupen 2005. Nu är det nog bara vildsvinen och jag som använder den.

Tack vare regnet så fick jag tillfälle att prova mina GripGrab Neoprene-handskar. Perfekta för regniga dagar. Ett tips till er som cyklar i regn är att aldrig vrida ur handskarna, utan att ni låter vattnet vara kvar i handsken. Händerna blir så mycket varmare då.

Så blev det. Dagens "långpass" blev bara 2½ timme långt men innehöll i alla fall lite intervalltid, så jag blev trött ändå. Kände mig hyfsat fräsch i benen inför cyklingen, trots att det bara blev fyra timmars sömn i natt. För att hinna med ett längre pass så behövde jag cykla före jobbet. Så 05:08 startade jag min Garmin. Nu har jag två viktiga nätter om jag vill vara fräsch till Billingeracet.
Passet idag kördes i långloppsliknande terräng med en mix av olika underlag. Regnet gjorde det riktigt halt på sina ställen och jag fick tillfälle att öva på att inte cykla som en pingisboll mellan stenarna.

Fick se två älgar, en hare och ett rådjur under min morgoncykling!

Så nu var veckans långpass avklarat, nu blir det vilodag imorgon och ett väckningspass på fredag.

Nu ropar Frida, vi hörs!

4 kommentarer:

  1. Karl Johansson6 maj 2015 kl. 21:32

    Måste bara säga att du inspirerar med din träning. Är själv tvåbarnsfar men har svårt å få tummen ur å träna ordentligt. Har du nått bra trix för å stålsätta dej när man som du skriver bara sovit några timmar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att bita ihop. Om man har en bra målsättning så blir man tillräckligt motiverad för att göra det som krävs. :)

      Radera
  2. Tja! Ser att du kör med en Edge o en armbandsklocka. Funkar det bra? Inga problem med 2 enheter o ett pulsband?

    SvaraRadera
  3. Det fungerar bra med två enheter och pulsband. Dock så kan jag bara ha effektmätningen i en enhet i taget.

    SvaraRadera