Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-04-15

En XC-slinga på hemmaplan, steg 2

Hej på dig!

Igår morse så provkörde jag mitt tänkta träningsvarv på berget på andra sidan vägen. Att startbacken är svår, det vet ni nog redan. Men det visade sig att också resten av banan var svår. Väldigt svår. Skitsvår. På slutet så åkte jag och tänkte: "jävla Emil Lindgren-bana". Det var liksom inte bara det att det var någon svår liten del av banan, utan ofta var det trettiosju vassa och stora stenar samtidigt. Vet inte hur många fotnedsättningar och kortare promenader det blev till slut. Visserligen skulle det underlätta om jag rensade på grenar, sly och annat som stör framkomligheten. Men stenarna lär ju sitta kvar. Ett exempel var ett smalt parti mellan två stora stenar där jag slog i höger knä i den ena stenen och fastnade med den vänstra pedalen på den andra. Hur ska jag någonsin komma igenom där liksom!? Det känns som en väldigt bra bana om man vill punktera, skrapa storklingan mot stenar och köra sönder bakväxeln.
Toppenskoj!

Ett bakslag helt enkelt. Jag får prova någon mer gång, fantisera bort växtligheten som stör och kolla alla supersvåra partier igen om jag kanske kan klara av dom på något vis. Annars får jag rita om banan helt enkelt, svårare än så är det ju inte. Eller köra varvet i andra riktningen. Risken är bara att jag inte får in varvningen precis på andra sidan vägen från där jag bor. Den ena backen upp är överjävligt stenig och den andra är (tydligen) för brant. 
Bilden är missvisande och visar ett av dom få snabbåkta partierna på banan.

Så här såg varvet ut. 2.29 km med ett par mindre felkörningar och en stig som jag redan nu valt bort till förmån för en annan som går parallellt. Cyklades medsols. Då man mest cyklar uppe på berget så är det bara 58 höjdmeter per varv och min snitthastighet i rörelse blev 8.0 km/h

ÅTTA KILOMETER I TIMMEN! Det blir ju ingen bana för fartträning i alla fall, det är då ett som är säkert.

Det kommer hur som helst att bli grymt kul i kväll när det kommer ett gäng cyklister hit för att försöka klara startbacken. Tror det blir en del skratt och svärord faktiskt. Proffset Jonas Ahlstrand var tydligen ut hit igår kväll och blev väl då den 7:e cyklisten som jag vet har testat och misslyckats med att ta sig upp. Men då var det blött i skogen också..
Kom och kolla i kväll, det kan bli hur kul som helst!

Något annat som är kul och bra är att man nu ÄNTLIGEN har sopat cykelbanan längs lv. 293. Det har ju bara varit snö och isfritt i en månad nu, men grattis Trafikverket för att ni ordnade sopningen till slut! Det här innebär att min pendlingsväg med landsvägscykel blir åtta (8) kilometer kortare nu. Gött fläsk!
"Hörru du, det där gick lite för fort det där..."
Okej, nej. Han sa bara "Hej". Trafikvecka för polisen denna vecka så de är ute och kontrollerar extra mycket nu, bra!

Ungefär här tyckte föraren av denna bil att det var dags att kolla om det kom någon cyklist på cykelbanan. Tur ändå att jag hade sökt ögonkontakt (utan att lyckas eftersom hon aldrig tittade i tid) och har bromsar på cykeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar