Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-10-08

Trötting

Hej!

Det är inte bara cykeln som behöver vila en stund, jag behöver det också. Jag kände det i huvudet i söndags och jag kände det i benen igår eftermiddag. Igår eftermiddag så cyklade jag hem från jobbet. Det gick sakta. Väldigt sakta. Inledningsvis så försökte jag hålla igång för att hålla pulsen uppe, men det fanns liksom inget att trycka med. Benen gick runt men den enda anledningen till att pedalerna trycktes ner var av mina bens vikt, för det fanns inget som helst tryck i musklerna.
Jag förstod då att det kanske inte skulle vara så klokt att köra Onsdags-VM idag. Ändå så åkte jag dit.

Trots att vädret inte var direkt upplyftande så var vi ändå kring femton cyklister på plats.

I heat ett så kände jag ganska snabbt gårdagens trötta ben. Det blev väl någon slags snabbdistansintensitet sett till puls och jag körde igenom dom två varven för att ge Ida Jansson en liten kamp och kanske sporra henne att ta i lite mer. I heat två så tänkte jag att jag skulle få till en bra start för att känna att jag är med i matchen och sedan kunna pressa mig lite. Fick till en bra start också, kanske den bästa denna höst och låg nog 3:a efter första sväng. Men sedan tappade jag position efter position. Det gååår bara inte. Ida ställde av mig och jag slog av mer. Åkte runt med Emelie Persson från CK Falken och gav lite tips efteråt för att förbättra kurvtekniken. Körde även det sista heatet och låg före henne för att visa hur jag kör runt kurvorna och för att hon skulle få testa tipsen även i praktiken. Hoppas att det hjälpte.

Så, även om min kropp inte vill cykla snabbt nu och jag känner en enorm trötthet så blev det ju ett ganska givande Onsdags-VM ändå för mig. Bestämde mig dock på vägen hem att nu ska jag ta det lugnt ett tag framöver för att ladda energi igen. Det är givetvis inte bara cyklingen som gjort mig trött utan en mängd saker spelar in. Jag hade 12 vilodagar i rad i september på grund av en förkylning. Tänkte att det skulle vara min höstvila men jag kör en Höstvila 2.0 helt enkelt. Det blir ett par tre veckor med fokus på att få mer energi. Jag kör så. Det blir säkert lite cykling under denna period. Men bara trivsel och när det finns energi.

Det funkar att sova lite, jobba övertid med hög belastning, träna för att tävla på elitnivå, ha familj med aktiva barn, hus och engagera sig ideellt. Men blir det för mycket av allt det där så fungerar det bara under en begränsad period. Nu jobbar jag "bara" heltid igen, ska tagga ner cyklingen i någon vecka, försöka sova mer och så ska nog energinivåerna bli på topp igen.

Jag börjar med att absolut inte träna igen på ett par dagar. Går och lägger mig när jag är klar med detta inlägg. Jobbar mina timmar på jobbet imorgon och åker sedan hem i god tid för att åka på Leksand-HV71 med något eller några av barnen. Ingen stress, bara glädje. Så gör jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar