Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-10-22

Ompa ompa

Dag tre på denna vecka kan snart läggas till handlingarna. Här följer en redogörelse för min dag till er som råkar vara intresserade.

Efter en timmes sovmorgon och fem timmars nattsömn så cyklade jag till jobbet med matlådan innanför cykeltröjan, orka ryggsäck liksom!

Skönt att man byggt en ny väg bredvid den jag cyklar på, så jag slipper trängas med alla bilar.

Jobbade 8.20 idag och lagom till jag skulle hem så började det duggregna. När jag hämtat ut cykeln så regnade det och efter ett par minuter så blev det snöblandat. +0.6 C på min Garmin och snöblandat regn... Kändes ju rätt kallt när benen var genomblöta och kalla. Som tur var så upphörde nederbörden ungefär halvvägs till Falun så jag hann torka upp lite. Väl i Falun så var det ju Onsdags-VM!!!!

Warm-up.

Henke Jansson som skadade ryggen på CX-Cupen i Stockholm har fått tummen upp för att cykla och hamnade väl op kop direkt! Foto på denna och efterföljande race-bilder: Robin Thyrstedt

Fortfarande Henke op kop, fortfarande jagad av Robert Reyier Österling. Foto: Robin Thyrstedt

Jag var ganska långt från op kop i första heatet. Låg länge som nia, jagade ikapp gruppen som körde om 5-8:e plats. På slutet av andra och sista varvet så försökte jag ta den där femteplatsen genom att passera övriga tre. Lyckades dock tappa fästet på framhjulet i en hårnålskurva och slängde mig på marken. Istället för potentiellt femma så blev jag åtta.

Henke sladdade hem det första heatet!

Finbesök av Fredrik Lagercrantz idag!

Pontus Kastemyr och Jens Westergren.

Paaaatrik Svensson!

Jens Westergren före Jonas Djurback å så en suddig jag där på väg åt andra hållet.

Skitig efter vurpan.

Jens tog starten i heat två och jag syns näst längst till vänster i bild... Gjorde två helt värdelösa starter på dom första två heaten där jag inte alls kom i pedalen i startögonblicket. Andra gången så fick jag dock upp bra fart och kunde rädda det hela genom att svepa förbi nästan alla ganska snabbt.

Pontus jagar Ida Jansson som jagar Fredrik som jagar Stefan Carlsson som jagar Jonatan Steen som i sin tur jagar Jimmy Bodin.

Den här kan ni skriva ut och sätta på kylskåpet där hemma. För under en kort stund i det andra heatet så gick jag upp i ledning. Det visade sig dock vara alldeles för jobbigt så både Henke och Jens stötte av mig på slutet...

Henke och Jens i hårnålskurvorna på slutet. Jens lyckades ta sig förbi Henke och vinna det andra heatet.

Stefan Carlsson jagad av Jonas Djurback.

Ida.

Den här bilden har jag tagit. Inte för att skryta (jo, egentligen...) men jag HOPPADE över löphindren på sista varvet. Jag är ju ingen hoppkille så den här höjden var jag skitnöjd att klara av. Det gjorde liksom ingenting att jag inte vann. För det gjorde Jens. Jag blev tvåa med lucka både framåt och bakåt. Jag hade ju sett Henke hoppa hindren på tidigare heat och tänkte att "hur svårt kan det va!?". Så jag laddade på och hoppade över första hindret som ändå inte såg så farligt högt ut. Landade och såg att det andra hindret var mycket högre och tänkte att det här blir ju kul... Det var ändå liksom inte läge att hinna stanna där mellan hindren så det var bara att rycka i styret och försöka få med mig bakhjulet. Touchade plankan lite med framhjulet på väg upp men kom över!
Jag har ju inte direkt mätt mina tidigare hopp, men det här kan nog vara det högsta jag hoppat med cykel. Nöjding!

Foto: Stefan Carlsson. Direkt efter sista heatet så mötte min familj upp, vi skulle se innebandy! Ronya hade packat med ombyte åt mig så att jag kunde byta om uppe på lugnet innan matchen, men hon glömde byxor... Så jag fick se IBF Falun möta Sirius i Svenska Superligan iförd ett par smutsiga cykeltights.

IBF Falun vann matchen med 6-2. Siffrorna speglar kanske inte riktigt matchbilden då det fortfarande var två två en bit in i sista perioden. Men tre poäng är tre poäng.

Sen åkte vi hem, pratade strunt, åt mackor och nattade barnen. Nu snart sovdags även för mig och imorgon startar jag arbetsdagen så sent som klockan åtta och dessutom i Falun. Kommer bli en chock för kroppen med all denna sömn...

Här följer lite Garmin-data från hempendlingen och Onsdags-VM. I vanlig(?) ordning så blev jag snabbare och snabbare för varje heat som gick. 11:38, 11:12 och 11:06 med placeringarna 8, 3 & 2.

2 kommentarer:

  1. Hej, jag har en fråga till dig, kan du hjälpa mig fixa en sak på min blogg?
    Jag har försökt men kan inte, och jag vet ingen som kan hjälpa mig.
    Har du tid och lust?
    Skulle bli väldigt tacksam.
    Mvh Maria

    SvaraRadera