Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-09-02

Sällispendling och VM-silver till Emil Lindgren

Sällskapet för dagen.

Hej!

I morse cyklade jag till jobbet. Inga konstigheter. Jag såg en cyklist. Inga konstigheter. Den rackarn slängde sig in på rulle och det hör väl däremot inte till vanligheterna. Vi sällskapade från Olsbacka och nästan hela vägen till Domnarvet. Han satt inte bara kvar på rulle utan gick snart fram och vi fick till ett litet partempo. Gött med lite högre tempo än planerat och en något kortare restid till jobbet.
På väg hem fick jag inget sällskap av cyklisterna jag passerade, men väl av medvinden som följde med hela vägen från dörr till dörr.

Väl hemma igen så var ju finalerna i Cross Country Eliminator i fullgång på Red Bull TV. Jag startade datorn och fick se fantastiska svenska insatser där Emil Lindgren toppade med en helgrym silvermedalj. Ut på upploppet så trodde jag faktiskt att han skulle kunna vinna men duellen med ledande Kevin Miquel gjorde att han tappade allt för mycket fart och istället så smet Fabrice Mels förbi och tog guldet.
Jenny Rissveds fick en riktigt dålig inledning på finalen och låg fyra fram till upploppet där hon försökte ta sig fram till bronsplats men fastnade i norska Ingrid Boe Jacobsen som kunde ta bronset bakom Kathrin Stirnemann och Linda Indergand.

Två svenskar topp-8 i både dam- och herrklassen blev resultatet då Emil Linde gjorde en fantastisk insats och blev finfin sjua. Kasja Snihs blev åtta i damklassen.

Lite resultat från MTB-VM i XCE (fullständiga resultat hittar ni här: http://uci.ch/mountain-bike/ucievents/2014-mountain-bike-uci-mountain-bike-trials-world-championships/351392714/widgets/entries-start-lists-results/ ):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar