Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-09-10

Onsdags-VM

Förra gången var det elva cyklister och idag var det nog sjutton. Nästa gång kanske vi är 2000!!!

Förra gången körde vi tre gånger ett varv och jag blev 8, 3 & 2:a. Förbättrade mina varvtider för varje heat också. Idag körde vi dubbla distansen, alltså tre gånger två varv. Även denna gång hade jag positiv resultattrend med 4-2-1 och även denna gång förbättrade jag mina tider heat för heat: 10:04, 9:56 och 9:46. Dels är det väl ett tecken på att jag är gammal och seg nu för tiden. Saknar sprätt och fart. Det är kanske också ett tecken på att tekniken blir bättre och bättre hela tiden. Efteråt så körde jag lite sväng och löphinderlekar. Sånt där behövs om man ska tävla i cross.

Vi hade väl en tre punkteringar eller så idag. Martin Eriksson totaldominerade första heatet, sedan åkte han hem pga "det kändes inte bra". Nu kanske han hade ont någonstans eller mådde illa, för jag hoppas verkligen inte att det var formen som kändes kass när han flög ifrån oss sådär. Robban Österling var 2:a 1:a och 2:a idag så det var istället han som blev kungen av Onsdags-VM denna gång. Triathleter var där i vanlig ordning och jag blev imponerad av Oskar Djärv. Normalt sett så har ju triathleter inte alltid den bästa tekniken på cykeln men han behärskade även crossen riktigt bra. Till han framhjulspunkterade.

Någon glömde sina glasögon. Jag har dom hemma hos mig och tar kanske med mig dom nästa onsdag om ingen hör av sig innan.

2 kommentarer:

  1. Tjena Henrik, o tack för en inspirerande blogg! Fråga, vad kör du för skor o pedaler när du rullar på cx'en? Jag har idag ett par illa slitna Scott mtb-skor från tidigt 2000-tal som jag tänkte byta ut. Cyklar mest cx men även en del mtb, båda hojjarna är idag utrustade med spd.

    SvaraRadera
  2. Tjena!

    Jag har dessa pjucks, riktiga killers: http://www.northwave.com/en/product/_extreme_tech_mtb_plus_green-black-white Pedaler är nog Shimanos XT.

    SvaraRadera