Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-09-24

Onsdags-VM med tubdäck

Foto: Joakim Berggren

Idag är det onsdag och det innebär givetvis också Onsdags-VM. Jag inleder nu dagen med att cykla upp ett par tubhjul och en fotpump till Lugnet, så har jag dom där efter jobbet. På så vis kan jag ju pendla med kanttrådshjulen och ändå ha tuber att sladda med i kväll. Dessutom så har jag ju då ett par reservhjul om olyckan är framme. Tycker själv att det här är en toppenidé.
Hittills i år så har jag ju kört Onsdags-VM med kanttrådsdäck och det är ju långt ifrån optimalt, nu när tävlingarna närmar sig så är det hög tid att lära sig köra CX på riktigt. Egentligen borde man väl alltid åka med tubdäck men dit har jag inte riktigt nått än.

Eftersom formen är långt ifrån sitt allra bästa jag så kommer jag cykla lite långsammare än jag skulle önska på det där Onsdags-VM. Jag vet det nu, men kommer att ha svårt att acceptera det senare idag. Men jag ska väl göra mitt bästa, plocka russinen ur kakan och försöka så gott jag kan.

Tiden går fort på morgonen, eller så är det bara jag som är så otroligt seg. Har i alla fall fått i mig en frukost, är halvt ombytt och ska väl strax rulla iväg i mörkret. Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Är dåligt insatt i CX, men är det större skillnad där på Tub vs Kanttråd?
    Vad är skillnaderna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. enorm skillnad. CX som har de största fördelarna. smala små däck som du kan köra lågt tryck i utan att förstöra sköra fälgsidor eller kränga av däck.

      33mm däck med runt 1,5bar med slang eller stans sitter aldrig speciellt bra eller är så hållbart med en massa skarpa svängar.

      Radera