Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-09-11

CX-säsongen är igång, GP Québec och nytt svenskt contilag

Foto: www.cxmagazine.com

Sedan några år tillbaka så startar CX-säsongen med Cross Vegas och tävlingen avgjordes igår kväll amerikansk tid och i morse svensk tid. En väldigt snabb gräsbana där klungcykling är en del av loppet. Amerikanska banor är överlag snabba men den här tillhör nog dom mest lättåkta, kanske inte det mest intressanta att titta på men gillar man täta tävlingar så är det förstås bra. Om ni missade det i morse eller vill se loppet igen så kan ni se det här: http://live.behindthebarriers.tv/crossvegas

Imorgon tycker jag att ni kollar på Eurosport klockan 19. Ni får givetvis kolla även på vueltan, men klockan 19 så startar Grand Prix Cycliste de Québec med bland andra Fredrik Kessiakoff. Det är en ganska tuff bana som mäter 18 km och totalt så ska man köra 199 km. Fredrik Kessiakoff har ju inget kontrakt klart inför nästa år och så är det nog säkert med flera cyklister som startar. Här kan det handla om ren överlevnad och egoism från en del cyklister som kanske hellre räddar sin egna karriär än att köra för laget. Med det sagt så kan ju även en stark insats för laget vara nog så viktig för en cyklist som vill stanna ett år till i proffsklungan.
Karta och banprofil för Grand Prix Cycliste de Québec:
Det har ryktats ett tag om ett nytt contientallag i Sverige och det är ju riktigt skönt att höra att flera av våra bästa cyklister får den möjligheten även nästa säsong. Det här låter ju dessutom många gånger stabilare än årets stora flopp: luftslottet Firefighters.
Riktigt kul tycker jag och ett continentallag är väl lite av ett minimum för vad vi behöver här. Jag tror att Sverige skulle kunna ha ett PRO Conti och ett eller ett par vanliga contilag. Norge har väl typ åtta continentallag och där har man knappt underlag nog att fylla alla sina lag. Det är ju inte heller riktigt optimalt. Även om det givetvis är bra för svenska cyklister, som därmed kan söka sig över till grannlandets lag för att få köra lite finare tävlingar.

1 kommentar: