2014-07-17

Pinsam långloppskrock

Jag har ju inte varit så insatt i det här med MTB-programmet men har ändå kunnat ana att det skulle vara en krock i kalendern och nu har jag kollat upp detta lite närmre och då funnit att en deltävling i Långloppscupen och långlopps-SM krockar.
Det ska ju inte vara möjligt. Ändå så har Alingsås SC så sent som 18:e maj besked om att de får arrangera långlopps-SM 2014. Samma dag som Engelbrektsturen som ingår i Långloppscupen! Jag fattar verkligen inte hur någon på SCF kunde godkänna denna krock. Ord som pinsamt och skandal ligger nära till hands.

Genom att hålla dessa tävlingar på samma dag så urholkar man SM-tävlingarna något fruktansvärt. Cyklisterna som ska köra Långlopps-SM är ju samma cyklister som också kör långloppscupen!? Om jag skulle ha gissat så skulle jag ha sagt att enbart folk som bor nära Alingsås eller som tror dom kan vinna en tröja skulle ställa upp där, resten kör nog Engelbrektsturen.

Men igår kunde man läsa detta angående krocken mellan Engelbrektsturen och Långlopps-SM: Eliten kommer inte! https://www.dalademokraten.se/sport/cykel/elitens-protest-vi-kommer-inte
Hoppas alla inblandade är riktigt nöjda nu...
Men Engelbrektsturen står ju inte och faller på sju elitcyklister, Alingsås SC har ju sin SM-status och cykelförbundet fyller ännu en vakant SM-plats. Grattis!

Den som vinner långlopps-SM i herrelitklassen blir någon som i princip får tröjan eftersom dom bästa inte ställer upp och Engelbrektsturen får ett urvattnat elitfält. Snyggt jobbat, Cykelförbundet!

2 kommentarer: