2014-05-03

Siljan runt

Igår körde jag två varv runt hemmasjön Varpan. Idag  blev det ett varv runt en betydligt längre sjö: Siljan. Jag gick upp redan tjugo i sex och satt på cykeln nollsex tjugosex, allt för att begränsa tiden från familjen. Med vinterkläder, minus två och en frisk motvind så vaknade jag ganska direkt. Motvind hela vägen till Mora var väl så bra för moralen. Tänkte sedan att jag skulle öka skitmycket i snitthastighet i medvinden men började istället bli trött i benen!? Hittade en vilsen hockeyspelare från något av Moras juniorlag, de var ute på cykeltur men han hade blivit frånåkt och hittade inte. Stackarn. Jag pekade i rätt riktning och kom ganska snart förbi dom där dom stod vid sidan av vägen med sina ledare.
När jag kom till Sollerön så följde jag avslutningen för klassiska Solleröloppet för att återuppleva minnen och även planera för framtida minnen. När jag kört över broarna till Gesunda så skippade jag dock backen utan tog vänster istället och fortsatte hemåt. Raksträckorna mot Siljansnäs har jag aldrig gillat. Väl i Leksand så käkade jag en Powerbar och återfick energi. Kunde smacka på lite bättre igen och det höll nästan ända hem. Tack och lov blev jag krokig på slutet, så: slutet gott, allting gott.

Siljan, sett från Söderås.

Där borta väntar Vikarbyn.

Dalahästtillverkning i Nusnäs.

Mållinjen på Sollerön.

På väg över broarna från Sollerön och Gesundaberget i bakgrunden.

Den här satt gött efter fyra timmars cyklande.

Siljansnäs i sikte!

Efter Siljansnäs så blev det inga fler bilder, jag var väl för trött? När jag kom hem så blev det mat direkt, sedan en dusch innan jag spenderade tre härliga timmar ute med barnen. Tog lite virke som vi hade här hemma och ett nät för buskar och gjorde ett fotbollsmål åt barnen. Öijer Arena finns nu alltså också som en sommarvariant!

Vissa av er gillar ju, precis som jag, siffror:
Distans: 194,05 km
Tid: 6:26:06
Medelfart: 30,2 km/h
Höjdstigning: 1.262 m
Medeltemperatur: 4,6 °C
Medelpuls: 142 slag/min
Maxpuls: 158 slag/min
Medeleffekt: 201 W
Maxeffekt: 759 W
Balans vänster/höger: 55/45 %
Medelkadens: 83 varv/min

Alla detaljer från turen:

7 kommentarer:

 1. Grymt kört Henrik. Vi mötte dig när du passerat Leksand vid viadukten över riksvägen. Jag och min dotter Lisa var på väg upp till Leksand. Det var som du skrev en jäkla motvind. Men det gick ju desto bättre hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag såg det, även om jag först i sista stund såg att det var ni. Man glömmer lätt bort motvinden när man haft medvind en stund.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. siljan runt. det enda lopp jag cyklat. i hagel, motvind och en jävla kyla. blåser det alltid eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi brukar ju vara ganska förskonade från vind här i Dalarna, men lopp kring Sollerön körs gärna i regn och kyla...

   Radera
 4. Den där bron - den är hemsk. Siljan Runt 2012 - jag slet som ett djur för att hänga kvar i SubXX-klungan på väg in mot mål, h-vete vad ont det gjorde. Men det gick. Värst var dock när vi skulle till vandrarhemmet efteråt - de längsta kilometrarna jag någonsin kört, bron åt andra hållet och uppför en backe, det kändes längre än hela Siljan Runt. Och när jag tänker efter...är allt lite sugen på det loppet igen!

  SvaraRadera