2014-04-28

Olika arenor

I fredags så skulle man ha spelat en helt vanlig landskamp i ishockey mellan Sverige och Norge uppe i Sundsvall. Problem med att reklamfärgen trängde igenom isen i en av tekningscirklarna gjorde att man avbröt första perioden i trekvart för att fixa till isen. Det fanns risk att man kunde köra fast med skridskon så domarna och spelarna bedömde det om för farligt för fortsatt spel. Efter en lång vila så fortsatte man med period ett.
I periodpausen mellan första och andra perioden så hade man fortfarande kvar färgproblemet så arrangören beslöt till slut för att slipa bort isen och reklamfärgen på den aktuella platsen och så spolade man om. Ett långt avbrott igen alltså men spelare och publik väntade tålmodigt. Det var ju viktigt att man kunde spela på en arena där inte spelarna riskerade att skada sig. Tyvärr blev det en liten kant när man slipade bort reklamen, så avbrottet förlängdes och man slipade ytterligare och varvade med att spola på nytt vatten och använda kolsyresläckare för att kyla isen snabbt.
När så spelarna kom ut igen för att ta upp matchen och påbörja period två så konstaterade man istället att den ursprungliga reklamen, som låg mycket längre ner i isen, nu tittade fram och det var en fläck på ungefär en kvadratdecimeter där reklamfilmen var exponerad.

Då beslutade man sig för att avbryta matchen. Det blev bara en period och för att ändå bjuda publiken på någonting mer så körde man straffläggning mot målet där det inte fanns en kvadratdecimeter stor fläck på isen som inte var användbar. Man måste ändå förstå beslutet eftersom ingen vill spela med sin hälsa som insats.
"– Ingen vill spela med livet som insats, säger domare Mikael Sjökvist till TV10."

Efter att ha sett information på Örestadsloppets hemsida och läst resultatlistan så kan jag tycka att arrangören och domaren bara hade kunnat förbjuda spelarna från att åka igenom den dåliga fläcken i tekningscirkeln och gett matchstraff till spelare som brutit mot regeln. Efter att matchen var färdigspelad. I Örestadsloppet förbjöd man cyklisterna från att använda ungefär en femtedel av arenan så att förbjuda hockeyspelarna från att använda en hundraåttiotusendel av arenan borde väl inte ha varit så svårt?

5 kommentarer:

 1. Nu kunde de flesta klasserna utom elit hålla sig på rätt sida....

  SvaraRadera
 2. Nu är det ju ganska lite trafik på en hockeyrink som man kan möta och få en dödsolycka från. Om man vet innan vad som gäller så kan man ju välja om man vill vara med eller inte.

  SvaraRadera
 3. Förutsätter att "ganska lite" trafik även på svenska cykeltävlingar? Eller åtminstone att man slipper mötande trafik! Hur ofta ställas det på vägarna runt Barsebäck? Borde man inte kunna fixa ett varv som går att stänga av, eller åtminstone enkelrikta?

  SvaraRadera
 4. Om man hamnar på fel sida i hockey så blir det offside! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då blåser domaren av direkt...

   Radera