Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-04-06

Lagtempo och tempotest

Hej på er!

Vilket lopp det där Flandern runt blev då hörrni!? Snyggt av Cancellara att kunna vinna i den kvartetten och att han hade bra ben såg vi när han satte fart med Sep Vanmarcke på rulle. Tycker lite synd om Van Avermaet som fick släpa runt på Vandenbergh och spenderade därmed lite för mycket energi innan Cancellara och Vanmarcke kom ifatt.
Nåväl, det har ju cyklats även i Falun idag.

Viktor, Krippe och jag från elitlaget fick sällskap av Jens Westergren och vi körde ett par tjugominutersintervaller och ett tempotest. Nästan precis som förra året. Vinden blåste dock mot i början idag så vi la upp det lite annorlunda och motvind fick vi även på tempotestet. Monarken har ju sagt att jag har blivit starkare i vinter så jag trodde väl att även benen skulle säga detsamma idag, men jösses vad jag fick slita.
Från start så gjorde det bara ont, ont och ont i benen. Hela tjugan var ett litet helvete för benen och det var väl så skönt när den äntligen var över. Då hade vi motvind och motlut mest hela tiden med Jens på rulle. I den andra tjugan så kändes det lite bättre och Jens var med och körde, mot slutet fick jag stå över en förning och det är ju aldrig kul.

Efter den andra tjugan så fick jag ändå upp lite hopp inför det avslutande tempotestet, kanske hade jag bara varit lite segstartad idag? När tempotestet väl satte igång så fick jag ju en riktig käftsmäll med motvind och grisiga ben. Kunde ändå pinna på hela vägen och 10 kilometer är ju ändå bara 10 kilometer, tack och lov.
I fjol var Viktor trea och idag vann han. Krippe och jag kom in på samma tid och Jens gjorde resultatlistan komplett.
Eftersom vi hade medvind i fjol och motvind i år så hade vi sämre tider. Då Viktor och Krippe är unga och utvecklas hela tiden så innebar det att dessa gossar inte försämrade sin tid lika mycket som jag. Men men, jag får väl bita ihop, gråta ut och bryta samman.

Lite data från tjugorna:
1.
Tid: 20.03
Distans: 11.37 km
Snitt/maxpuls: 176 / 181 bpm
Snitt/maxhastighet: 34.0 / 47.7 km/h
Snitt/maxeffekt: 319 / 539 watt
Snitt/maxkadens: 99 / 115 rpm

2.
Tid: 20.03
Distans: 15.93 km
Snitt/maxpuls: 173 / 182 bpm
Snitt/maxhastighet: 47.7 / 64.6 km/h
Snitt/maxeffekt: 298 / 643 watt
Snitt/maxkadens: 101 / 125 rpm

Å så mitt tempotest:
Tid: 17:55
Distans: 9.95 km
Snitt/maxpuls: 173 / 180 bpm
Snitt/maxhastighet: 33.3 / 45.5 km/h
Snitt/maxeffekt: 325 / 581 watt
Snitt/maxkadens: 91 / 106 rpm

Efter att vi hade grisat ner benen totalt med ovanstående så rullade Viktor, Krippe och jag hem via omvägen Rostberg-Toftbyn-Sundborn-Skuggarvet. Vi slängde in en del spurter här och där och jag tog faktiskt nytt rekord i maxwatt: 1318 mot tidigare 1261. Bra höjning men det hjälpte ju föga när Krippe hade lekstuga med mig.

Dagens sällskap gör olika saker.

Några soliga bilder från efterfesten.

Det blev en riktigt bra träningsvecka för mig med nästan 8½ timme träning och följande pass:
Må: vila
Ti: Spurter med rekord i maxwatt
On: Fyror med ett snitt på 374 watt (rekordet är 378)
To: Enminutare med rekord på 1 minut
Fr: Pendling till och från jobbet med 11+10 spurter och rekord på 5 s
Lö: Rekordförsök på 4x4 och rekord på 1 minut
Sö: Lagtempo, tempotest och spurter med rekord i maxwatt

Många rekord och mycket pangpang-träning. Imorgon förtjänar jag nästan en vilodag efter att ha kört på sex dagar i rad nu. Hoppas att ni också fått en härlig dag i solen (och framför Flandern runt...)!

All data från idag hittar ni här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar