Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-04-17

Full kontroll med nya Edge® 1000 från Garmin®

Jag fick ett intressant pressmeddelande från Garmin:
Garmin presenterar nu Edge 1000, en cykeldator utöver det vanliga för träning, tävling och navigering. Oavsett om du cyklar för personbästa eller försöker slå proffsen kommer Edge 1000 hjälpa dig att nå ditt mål med hjälp av avancerade funktioner som, LiveTrack, utmaningar i realtid med hjälp av Garmin Connect™, direkt uppladdning till sociala medier och andra cykelspecifika navigations- och kartfunktioner.

– Edge 1000 kombinerar alla viktiga funktioner från Garmins tidigare modeller med nya spännande funktioner, en stor högupplöst färgskärm och avancerad smartphoneanslutning, säger Andrew Silver, produktchef för Garmin Fitness.
– Allt detta kommer ge alla typer av cyklister en ny cykelupplevelse och hjälp att ta sin träning till nästa nivå.

Håll dig uppkopplad: Ha koll på omvärlden via Bluetooth och Wi-Fi. I Edge 1000 kan du se samtalsaviseringar, email och SMS(1) på displayen och låta vänner och familj följa dig på tävlingar och träningspass i realtid med hjälp av LiveTrack. Dela din cykeltur direkt i sociala medier och på Garmin Connect, eller uppdatera mjukvaran utan att ansluta med kabel. Du kan tävla och utmana dig själv på Garmin Connect med nya tävlingsfunktioner. För in tävlingsmoment i varje runda och se dina resultat i realtid. Delta i utmaningar och se hur du ligger till jämfört med andra som kört samma runda tidigare.

Full kontroll på vägen: Edge 1000 levereras med detaljerade kartor som innehåller vägar, cykelbanor och intressanta platser, Likt en bilnavigator skriver du in din destination och Edge 1000 föreslår rutter och guidar dig dit. Du kan också ange hur långt du vill cykla och Edge 1000 ger dig tre förslag på rutter där du även kan se höjdprofilen på rutten innan du gör ditt val.

Exceptionell display: Edge 1000 är robust och vattentålig(2) och har en 3 tums pekskärm i färg som fungerar bra även i regn och med handskar. En sensor känner av ljusförhållandena och ändrar ljusstyrkan i t.ex. skugga och tunnlar. Edge 1000 förser dig med information om hastighet, genomsnittshastighet, maxhastighet, distans mm. Displayen är helt anpassningsbar och vändbar så att du kan välja om du vill ha den liggandes för en bredare bild eller ståendes för att se mer av vägen framför.

Edge 1000 är kompatibel med ANT+™ sensorer som pulsmätare, kadensmätare, kraftmätare och fjärrkontroll. Garmins nya fart/kadenssensor är enkel att installera, självkalibrerande och registrerar fart och distans när GPS-mottagning saknas. Dessutom är den enkel att flytta mellan olika cyklar. Garmins wattmätare Vector™, är en unik pedalbaserade kraftmätare som mäter total kraft, vänster/höger balans och kadens. Den nya fjärrkontrollen Edge Remote är en robust och kompakt fjärrkontroll som låter dig styra din Edge utan att ta händerna från styret.

Edge 1000 är den första cykeldatorn från Garmin som är kompatibel med Shimano Di2 elektroniskt växlingssystem(3) och visar på skärmen vilken växel du har. Edge 1000 har en batteritid på upp till 15 timmar.

Edge 1000 beräknas finnas tillgänglig i maj 2014 till ett rekommenderat cirkapris på 4 799:-. 5 599:- för enhet, pulsband och kadensmätare.

1 iPhone® 4s eller senare.
2Vattentät ner till 1 meter under 30 minuter (IPX7).
3Shimano Di2 elektroniskt växelsystem med Shimano D-Fly Data Management funktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar