Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-04-06

Flandern runt live, rekordetta och tempotest med FCK Elit

Idag är det dags för en av våra megaklassiker inom cykelsporten, Flandern runt. Tyvärr är startlistan helt utan svenskar i herrloppet. Flandern runt är kullersten, backar, mycket folk och gula flaggor med Flanderns lejon på. Flandern runt brukar vinnas av någon av storfavoriterna, här blir det inga slumpsegrare utan starkaste cyklist vinner. Starkast idag kan nog vara Peter Sagan. Fabian Cancellara och Tom Boonen är givetvis också alltid med i tävlingar som denna och i Tom Boonens lag, Omega Pharma - Quick Step finns det många starka kort. Vi svenskar kanske kan hålla en tumme för någon av de supersnabba norrmännen Alexander Kristoff och Edvald Boasson Hagen. Gabriel Rasch och Thor Hushovd är också med, men dom tror jag inte riktigt lika mycket på idag. För oss som gillar CX så kan man ju alltid hålla den andra tummen för Zdenek Štybar.

Här kan du se Ronde van Vlaanderen 2014 live, troligtvis redan från klockan 12-12:30 idag.

Lite information om loppet till dig som sitter i TV-soffan i eftermiddag och vill veta vad som kommer härnäst:

På tal om starka cyklister....
Nåja, nu ska detta handla om mig, men igår tog jag ännu ett rekord. Jag gillar ju den här delen med att en effektmätare kan ge mig så många rekord att slå. Cyklingen har ju bara haft vettiga rekord att slå i velodromer, men nu finns det siffror som inte styrs av vädret som man kan försöka knäck gång efter gång. Jag ÄLSKAR ju siffror. 

Andrew Coggan har ju tagit fram denna elaking som visar vilka värden som dom allra bästa cyklisterna producerar under olika tider:
Med denna så har jag kunnat placera mig själv i Cat. 1 och 2 i allt utom enminutare där jag plötsligt var nere på Cat. 4. 
Jag hade ju egentligen tänkt att träna en av helgens två dagar, men jag är alldeles för motiverad och hade ändå möjlighet att köra ett bonuspass igår kväll. Så jag gjorde det.
Jag gjorde ett försök att ta rekord på 4x4, men efter två och en halv intervall där jag legat 10 watt över det gamla rekordet så var jag alldeles för stum. Borde väl egentligen ha nöjt mig med att lägga mig 2 watt över rekordet och slagit det. Men det är ju alltid roligare att sikta högt... Efter det misslyckade försöket så trampade jag ur benen i elva minuter innan jag klämde till med denna etta:
Även här kan man ju hitta viss förbättringspotential i slutsekunderna... Dessutom borde det finnas några fler watt om jag gjort detta med pigga ben, men nu hamnade jag i alla fall i botten av Cat. 2 istället för nere i fyran. 

Nu ska jag ut och trampa lite med några ur elitlaget och Jens Westergren, blir nog en kingdag i sadeln det här. Bland annat så ska vi köra dessa 10 km så fort vi kan: 

Förutsättningarna är nog ungefär lika som i fjol då vi också hade någon enstaka plusgrad och vinterkläder på. Då körde jag på 15:33 och Joel Håland som var snabbast körde på 15:23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar